![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 510 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak mozna ustawic obrazek w prawym dolny rogu w komorce tabeli, aby tekst mogl bez problemow oblewac go od gory i lewej strony bez zadnych problemow ?
Ten post edytował kkuubbaa88 20.06.2008, 20:13:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wstaw go na końcu treści komórki i daj mu float: right?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up
To wcale nie wydaje się być tak proste, wtedy tekst nie opływa (co prawda nie wiem czy na komórkach, ale przy divach na pewno. Nie znalazłam prostego rozwiązania, pewnie kluczę gdzieś mocno naokoło i kombinuję jak koń pod górę, ale bez js nie udało mi się otrzymać spodziewanego efektu a i z js nie do końca taki, jakiego powinnam się spodziewać. Na divach:
Trzeba się tylko pobawić marginesami i odejmowaną wartością w skrypcie. Na szybko nic innego mi do głowy nie przychodzi. Chociaż pewnie pomyślę, bo problem mnie zaciekawił. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Hmm, ale powinno dać się rozwiązać to przez sam CSS. Z tego, co rozumiem z Twojego rozwiązania, to przecież coś w stylu position: fixed.
Cytat aby tekst mogl bez problemow oblewac go od gory i lewej strony bez zadnych problemow ? A jakie problemy teraz występują? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.05.2025 - 04:53 |