![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Męczę się i szukam 2h błędu w kodzie jquery a problem tkwi po stronie przeglądarek.
Prosty kod Styl dla <option> jest interpretowany tylko przez FF (czyli na liście wyświetlane są opcje: Wybierz, 1,2) a w Operze, IE, Chrome (wszystkie opcje) Proszę doradźcie w jaki sposób mogę dynamicznie ukrywać (nie usuwać) poszczególne elementy listy rozwijanej tak aby działały pod każdą przeglądarką (nie interesuje mnie ustawianie atrybuty disable)? Edit: tu działający przykład z sieci - działa tylko pod FF Ten post edytował Jarod 9.01.2011, 22:46:06 -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 3 Dołączył: 21.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie natknąłem się jeszcze na taki problem, ale w ostateczności zostaje disabled="disabled".
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 24 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinno ozywać się disabled, ale na siłę daną opcje appendować do innego elementu, który jest display:none;
-------------------- kAlmAcetA
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 4 Dołączył: 27.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się i pogódź się z tym (dać by się dało, ale to nalewani wody sitkiem).
W sumie to żaden problem. Zbudowanie nowego selekta na podstawie tablicy lub skopiowanie optionów między 2 selektami (jeden ukryty) to raptem z 4 linijki kodu (w jquery pewnie z 2). A jest to lepsze i bezpieczniejsze rozwiązanie, bo zapobiega wysyłaniu zbędnych śmieci. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 08:19 |