![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2004 Skąd: Edinburgh Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam kolejny głupi problem z którym się borykam. Proszę poradzić jak umieścić tekst w komórce tabeli żeby był zawsze na dole komórki. Nie chodzi mi o vertical-align komórki, bo to musi być top, żeby właściwa zawartość komórki była zawsze na górze, tylko jak w tej komórce fragment tekstu 'przykleić' do dołu (np. linka 'idź do góry strony'). Może jakiś sposób CSS'em. Próbowałem już chyba wszystkiego i nie mam pomysłu. Z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak widać trzeba jednak ręcznie ustwić położenie w poziomie. Nic innego nie przychodzi mi jednak do głowy, sam jestem ciekaw czy jest inna metoda. Oczywiście odległość drugiej komórki od lewej krawędzi nie musi być podawana na sztywno w css, może być ustalana za pomocą JS'a na podstawie aktualnej szerokości pierwszej komórki... PS. Rozwiązanie może być dużo prostsze, jeśli wysokość komórki jest sztywno ustalona... Ten post edytował drPayton 6.10.2008, 23:00:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 05:53 |