![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam w pliku html mam:
w pliku style:
i wiem ze czegos mi brakuje na stronie bo chce uzyskac efekt zmiany tego bannera po odswiezeniu strony na wzór jak jest tutaj: http://wroclaw.reklamawwindach.pl/ po kazdym odswierzeniu grafika jest ta sama, ale jej opis sie zmienia chodzi o ten czerwony baner z napisem stałym kliknij tutaj aby zobaczyc reszte promocji. jak uzyskac taki efekt ? Ten post edytował badboy_89 27.03.2012, 12:19:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 17.04.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taki efekt uzyskasz korzystając z ciasteczek lub jak w powyższym przykładzie monitorowaniu wejść z danego adresu IP. Zapisujesz po wejściu który obrazek się wyświetlił, jeżeli jest odświeżenie sprawdzasz który był poprzedni i dajesz następny po nim. Ale na pewno nie zrobisz tego czystym HTMLem.
-------------------- www.fachoweuslugi.pl | www.zlec-usluge.pl | www.pokazsie.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up
ee, nie wiem, wydaje mi sie, ze to czysto losowe jest ; ) @topic No faktycznie czegoś Ci brakuje... może tak?
Ten post edytował prowseed 27.03.2012, 12:38:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po wrzuceniu powyzszego do index.html, wyswietlaja mi sie wszystkie jeden pod drugi na www. Na ich stronie, nie widze zadnego użytego kodu php ![]() Jak zamienie, index.html na index.php wtedy wszystko ladnie dziala:) wiec problem rozwiązany:) tylko ciekawi mnie dlaczego na ich stronie http://wroclaw.reklamawwindach.pl/index.php nie widac kodu php ? ktos mi to prosto wytlumaczy ? oraz oswieci jak taki kod wydobyc ? Oraz ostatnie pytanie, jezeli zmienie swoja strone głowna jako php a nie html, to jakie to bedzie mialo konswekencje ? przy pozycjonawaniu dzialaniu itp ? w 100% moze tak byc ? reszta stron jest html. Ok poczytałem, juz wiem wszystko, kod php wykonuje sie postronie serwera i nie ma zadnej opcji aby go poznac ![]() Czy ktos bedzie na tyle pomocny ze mi wytlumaczy jak to działa, ze oni maja strone index.php na ktorej jest zawarta tablica z losowym wyswietlaniem tekstu w okreslonym divie. a np otworze sobie u nich strone, http://wroclaw.reklamawwindach.pl/home,1.html i moga ja odswiezac i tez losowo tekst wskakuje ? jak to mozliwe skoro jest ta strona w htmlu.... ? ![]() aha i teraz w powyzszym kodzie chyba cos nie halo jest, bo za 3 lub 2 lub 4 odswiezeniem zdarza sie ze nie wyswietli nic, tzn puste pole jest bez grafiki z diva nawet, czy to wina przegladarki ? czy pierwsza wartosc tablicy zaczyna sie od 1 czy od 0 ? moze w tym problem ? Ten post edytował badboy_89 27.03.2012, 14:30:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 17.04.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Końcówka .html robiona jest przy użyciu pliku .htaccess np: Kod RewriteEngine on RewriteRule ^(.*)\.html $1\.php I następnym razem zanim napiszesz posta, to poprzeglądaj internet. -------------------- www.fachoweuslugi.pl | www.zlec-usluge.pl | www.pokazsie.pl
|
|
|
![]()
|
|
Wszytsko ładnie działa, dziekuje
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 06:09 |