![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie próbuję się uporać z następującmy problemem przyjmy że mam obrazek o wysokości 500px i określam divem żeby było widoczne tylko 250px tego obrazka a następnie po kliknięciu w jakiś button będę mógł zobaczyć tą drugą połowę obrazka. Wiem że będzie mi do tego potrzebne jquery i z tym nie mam problemu zrobię to np za pomocą:
ale nie wiem jak ukryć ten obrazek za pomocą css oraz którego diva przesunąć pewnie będzie mi potrzebna pozycja relative oraz absolute i myślę że funkcją overflow. Prosiłbym o jakąkolwiek pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 2 Dołączył: 2.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wstaw obrazek na diva którego chcesdz powiekrzyć jako background, a po kliknieciu w przycisk zwiększ jego wielkość
np: $(".button.").click(function() { $(".divobrazka").css("width", "500px"); } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nie chcem go powiększyć tylklo przesunąć widok Czyli masz obrazek z jeleniem ustawiam że widzisz jego głowe i tors po kliknięciu w button nie widzisz juz jego głowy i torsu tylko nogi i koopyta.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale po co chcesz robić nadmiarowe divy, cudować przysłaniać. Jeśli używasz i tak jQuery to zrób sobie tak:
http://jsfiddle.net/NHRzH/229/ |
|
|
![]()
|
|
No może nie do końca bo dalej widzę część górną probuję to jakoś zmienić ale chyba cięzko będzie bez tych divów chodzi o to aby się to przesuneło się a nie tylko rozwineło czyli.
Nie chcem widzieć zawartości górnej. Widzimy obrazek jelenia głowa i tors klikamy przewija się w dół już nie widzimy głowy i torsu tylko kopyta i kawałek ziemi klikamy spowrotem i znowu widzimy głowe i tors. Mamy coś takiego: To ma być taka galeria zdjęc np jest 8 zdjęć widzimy 4 klikamy w buttonik dolny i widzimy kolejne 4 kilkamy spowrotem w buttonik górny i widzimy znowu poprzednie 4 zdjęcia. Próbowałem różnie ale na próżno. Tak jak mówiłem nie mam problemu z jquery tylko z css nie wiem jak to ostylować aby działało tak jak chcem. Ten post edytował DonPolaczek 25.09.2015, 10:22:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz problem z przekazaniem tego o czym myślisz przede wszystkim. Uparłeś się na ten CSS, którym nic nie zrobisz bo służy do stylowania, a nie przesuwania/ukrywania divów. A poza tym w dobie 100000000 pluginów z gotowymi galeriami, tworzenie swojej jest bezsensowne, chyba, że chcesz poćwiczyć i się nauczyć, wtedy to co innego.
Tutaj masz tak jak chcesz teraz http://jsfiddle.net/NHRzH/230/ |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje ale słuchaj nie uparłem sie ja już mam galerie tylko wyświetlane są wszystkie zdjęcia a czasami np jest ich 20. A czasami 4. I dlattego się tak uparłem ponieważ wiem że da się tak zrobić chcem przesuwać pozycję galerii czyli widzę 4 zdjęcia klikam na strzałeczke w dół widze kolejne 4 klikam jeszcze raz widze następne 4 klikam w strzałeczkę w górę i widzę poprzednie cztery kilkam jeszcze raz i wracam do pierwotnej pozycji stąd ta pozycja czyli chciałbym aby do aktualnej pozycji 0px po kliknięciu było dodawane 100px i tak w kółko. I z tym nie mogę sobię poradzić z tym cssem aby nie przesuwało mi całej zawartości czyli nie tworzyło marginesu tylko żeby content był w miejscu a widoczność zdjęć się zmieniała.
Odświeżam temat. Ten post edytował DonPolaczek 25.09.2015, 10:48:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.05.2025 - 13:00 |