![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chcę, zrobić koło, a w nim tekst np. "1". Krótki zapis kodu:
Próbowałej już kombinować, ale na razie bez efektów. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Ten post edytował senior.pol 15.01.2014, 22:28:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Nie wiem, o co Ci chodzi dokładnie, lukaj.
Wkleję tez tu, bo mi coś jsfiddle mnie nie lubi ![]()
Powód edycji: [Kshyhoo]:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. display: inline-block; by móc nadać wysokość i szerokość elementowi.
2. line-height: [100% wysokości]px; text-align: center; by wycentrować tekst w elemencie; 3. border-radius: 50%; by uzyskać kształt koła. 4. Jakieś tło. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie prościej będzie utworzyć jakiś png? a potem go ładnie ustawić?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki Panowie. Wszystko wygląda teraz jak trzeba
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie prościej będzie utworzyć jakiś png? a potem go ładnie ustawić? nie będzie prościej. - więcej kilobajtów do ładowania - png się nie skaluje (tj. przy powiększeniu png widać piksele) - nie da się łatwo modyfikować, np. koloru, rozmiaru (łatwo = bez odpalania programu graf. i eksportowania do png) sztuczka z border-radius to trochę hack, ale i tak zrobienie i eksport obrazka w PNG wcale nie jest prostsze od dopisania tych paru linijek HTMLa... Reszta prostych kształtów: http://css-tricks.com/examples/ShapesOfCSS/ (chociaż przy bardziej złożonych kształtach kod robi się niezbyt elegancki) Ten post edytował PrinceOfPersia 16.01.2014, 02:14:13 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 01:40 |