![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem raczej banalny, a nie znalazłem odpowiedzi. Mam na stronie formularz do rejestracji, standardowo login i hasło. Jeśli pole z hasłem jest typu password to przy wysyłaniu formularza przeglądarki pytają czy zapamiętać hasło, albo jeśli jakieś było zapamiętane to wpisują te pola automatycznie. I moje pytanie: jak zrobić, jakiego typu pola użyć aby przeglądarka nie próbowała zapamiętać hasła, a jednocześnie żeby podczas wpisywania hasła wyświetlały się kropki czy gwiazdki czy co tam... Dzięki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie możesz tego zabronić przeglądarce tylko użytkownik sam o tym decyduje
normalnie.. Kod <input type="password" name="haslo" />
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zadam inaczej pytanie... Jak w zwykłym polu text podczas wpisywania znaki zastąpić * czy jakimś innym jednym znakiem typu kropka. Dzięki ale kod który podałeś mam teraz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Javascriptem na zdarzenie od keypress zamieniasz wartosci na gwiazdki ale wteydn aboku bedziesz musial i tak zapisywac rzeczywiste dane jakie wpisal uzytkownik zeby potem je wysłac formularzem.
Ale po co ci to robic skoro do tego celu sluzy pole password?? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 23:56 |