![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem. Potrzebuje na zmiany wewnątrz iframe elementów, ukrycie ich usunięcie zmiany styli, lecz niestety nie jestem wstanie dotrzec do elementów z iframa.
Próbowałem tego typu zabiegów. Kod $('.myIframe1 iframe html').css('color', 'red') lub Kod $('iframe').load( function() { $('iframe').contents().find("head") .append($("<style type='text/css'> .my-class{display:none;} </style>")); }); Nic z tego nie działa.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ramka jest z tej samej domeny, co reszta?
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 16 Dołączył: 6.06.2014 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro są w tej samej domenie to czy próbowałeś po prostu edytować w sposób nie przez jQuery, ale przez zwykły css?
Na przykład: Kod <iframe src="link.html" style="color: red;"></iframe>
|
|
|
![]()
|
|
Tak. Tylko probowałem wew elementy. Czyli tabele linki itp. Ktore nawet nie maja klas i id. Musze tam poukrywac np linki a jedynym sposobem by je dorwac to tylko href...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie to
Kod $('iframe').contents() winno działać i zwrócić Ci dokument z wnętrza ramki. -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Coś robie dalej nie tak. Zrobiłem to sobie na lokalu teraz, zeby wykluczyć ze coś na serwisie koliduje.
Wyglada to tak: ![]() no i kod: Kod <html lang="en"> <head> <meta charset="utf-8"> <title>contents demo</title> <script src="https://code.jquery.com/jquery-1.10.2.js"></script> </head> <body> <iframe src="strona/1iframe.html" width="80%" height="600" id="frameDemo"></iframe> <script> $( "#frameDemo" ).contents().find( "a" ).css( "background-color", "#BADA55" ); </script> </body> </html> wszustkie linki powinny miec tło na wzor tego: https://api.jquery.com/contents/ Ten post edytował atom90 14.09.2016, 08:10:37 |
|
|
![]()
|
|
Hmm… A w konsoli coś jest?
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie nie wiem bo błędu nie zwraca żadnego. :/ nic nie ma
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
To jest to, czyli rozumiem problemem był, że nie mogłem się dostać tam bo element iframe nie wczytał jeszcze swojej zawartości? Tylko dziwi mnie, że przykład w dokumentacji pokazywał, że bez load zadziała...
BTW dzięki za pomoc --------------------------- Po testach zauważyłem, że nie zawsze ładuje te zmiany. Raz odświeżyłem i elementy ukrywało i zmieniało style jak chciałem, a czasem nic nie robi ... Ten post edytował atom90 15.09.2016, 14:26:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam ten sam problem - raz działa, raz nie działa - próbowałem ponownie wykonać skrypt po 2sekundach ale omija kod z $ skrypt: function explode2(){ $("#test").on('load',function(){ $(this).contents().find("a[href='../test.htm']").css("display","none"); $(this).contents().find("table").css("font-size","12px"); console.log("Boom2!"); }); console.log("Boom!"); } setTimeout(explode2, 2000); W konsoli pojawia się Boom! ale brak Boom2!.... Proszę o pomoc... Jeszcze zauważyłem, że na mobilnych wersjach przeglądarek w ogóle nie działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po testach zauważyłem, że nie zawsze ładuje te zmiany. Raz odświeżyłem i elementy ukrywało i zmieniało style jak chciałem, a czasem nic nie robi ... W ramce nie ma elementów ładowanych dynamicznie? Mam ten sam problem - raz działa, raz nie działa - próbowałem ponownie wykonać skrypt po 2sekundach ale omija kod z $ Co to znaczy, że omija? Jest załączone jQuery? Nie ma błędów w konsoli? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak się zastanawiam, kiedy ramka lokalna się ładuje. Czy przypadkiem czasami listener dla load się nie wykonuje, bo to zdarzenie zaszło przed jego przypięciem?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.05.2025 - 00:48 |