![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Stworzyłem małą ankietę do głosowania. Chciałbym jeszcze ją nieco zmodyfikować tak aby po oddaniu głosu powiększała się liczba oddanych głosów. Czy może ktoś mi pokazać jak mogę to zrobić? Pozdrawiam.
http://jsfiddle.net/0e7LoxLd/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ze co prosze? Napisles kod js, ktory zaznacza checkbox po kliknieciu na checkbox?? Zapetlil sie kolega czy jak? Skoro klikasz w checkbox to on sam sie zaznacza, bez Twojej pomocy.
Twoj caly kod js mozna wywalic i bedzie dzialac dokladnie tak samo http://jsfiddle.net/0e7LoxLd/1/ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ze co prosze? Napisles kod js, ktory zaznacza checkbox po kliknieciu na checkbox?? Zapetlil sie kolega czy jak? Skoro klikasz w checkbox to on sam sie zaznacza, bez Twojej pomocy. Twoj caly kod js mozna wywalic i bedzie dzialac dokladnie tak samo http://jsfiddle.net/0e7LoxLd/1/ Chodziło mi o to by stworzyć tylko jeden wybór tzn. żeby nie można było zagłosować na więcej niż jedną osobę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Do tego uzywa się RADIO a nie CHECKBOX i problem z głowy.
Zanim bierzesz się za robotę, naprawde wypadałoby poznać podstawy HTML. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Do tego uzywa się RADIO a nie CHECKBOX i problem z głowy. Zanim bierzesz się za robotę, naprawde wypadałoby poznać podstawy HTML. bo to jest wzięte z ankiety uniwersalnej tzn. z opcją zaznaczenia kilku odpowiedzi tylko w tym przypadku po prostu potrzebowalem tylko wyboru jednej odpowiedzi wiec wstawilem skrypt zamiast radio bo jesli znów bede chcial ankiete wielowyborowa to bede mogl wykorzystac tą usuwajac skrypt czyli takie 2 w 1 ![]() Ten post edytował Generic 11.09.2015, 21:45:18 |
|
|
![]()
|
|
Cytat czyli takie 2 w 1 Nie, poprostu bezsensu kombinujesz...A powiedz mi prosze jeszcze, bo za bardzo nie ogarniam, po co ci ankieta, ktora ma sie nijak do odpowiedzi przez wielu ludzi? Bo to co teraz masz w ogole nie bedzie zapamietywane itp. No chyba ze zamierzasz to zapisywac na serwerze np. w php. Ale skoro masz php, to naprawde pomysl z uzywaniem checkbox zamiast radio jest totalnie poroniony. Majac php, mozesz bez problemy wygenerowac raz radio a raz checkbox w zaleznosci od typu ankiety. I wtedy dopiero masz uniwersalną ankiette -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie, poprostu bezsensu kombinujesz... A powiedz mi prosze jeszcze, bo za bardzo nie ogarniam, po co ci ankieta, ktora ma sie nijak do odpowiedzi przez wielu ludzi? Bo to co teraz masz w ogole nie bedzie zapamietywane itp. No chyba ze zamierzasz to zapisywac na serwerze np. w php. Ale skoro masz php, to naprawde pomysl z uzywaniem checkbox zamiast radio jest totalnie poroniony. Majac php, mozesz bez problemy wygenerowac raz radio a raz checkbox w zaleznosci od typu ankiety. I wtedy dopiero masz uniwersalną ankiette php zajmuje się mój znajomy. ja tylko koduje html css i javascript. robie wszystko według layoutu później mu oddaje to i on modyfikuje według własnego uznania i nadaje poprawki. I potrzebuje zrobić to wszystko od strony wizualnej tak żeby on widział jak to ma działać i dodał funkcjonalność tak aby już to działało. Dlatego chcę w js jeszcze dopisać żeby po kliknięciu zmieniały się cyfry. Dodatkowo jak użyjesz radio to użytkownik po kliknięciu nie może już wycofać się z głosowania i może tylko ewentualnie zmienić swój głos. Ten post edytował Generic 11.09.2015, 21:58:50 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Dodatkowo jak użyjesz radio to użytkownik po kliknięciu nie może już wycofać się z głosowania i może tylko ewentualnie zmienić swój głos. Tja...wystarczy dodac koleje radio pod tytulem "Nie glosuje na nikogo" i tada ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tja... wystarczy dodac koleje radio pod tytulem "Nie glosuje na nikogo" i tada ![]() Po prostu chce miec ankiete taka jak wszedzie (przyklad popularnej strony: http://strawpoll.me/5459741 i nie dam sie namowic na radio mimo ze wiem rownież że to jest najlepsze wyjście, ale niestety nie pasuje bo jesli ktoś chce sie wycofać to musi dzialać na zasadzie odklikania a nie kolejnego zaznaczania. Ten post edytował Generic 11.09.2015, 22:11:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 16 Dołączył: 6.06.2014 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzaj skryptem czy któryś kliknięty. Jeśli tak to blokuj pozostałe, jeśli wszystkie odkliknięte to odblokuj wszystkie opcje.
|
|
|
![]()
|
|
Sprawdzaj skryptem czy któryś kliknięty. Jeśli tak to blokuj pozostałe, jeśli wszystkie odkliknięte to odblokuj wszystkie opcje. wtedy to będzie bardziej przekombinowane niż dotychczas. Chce tylko dodać funkcję, która sprawi że po kliknięciu zwiekszy sie liczba oddanych głosów i nic więcej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 05:39 |