![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2002 Skąd: SANOK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ni kolejne pytanie mam katalog powiedzmy DANE i tam są pliki powiedzmy że mają takie nazwy jak mkgfialuyr, jAJHSDG, KJHERA, KJZHD - I TAK DALEJ jak przeczytać wszystkie dane (nie nazwy plików) z tego katalodu i wyświetlić je na jednej stronie przy pomocy np. include()
bo zwraca mi uchwyt opendir do urzycia z read dir (wykluczam wlącznie katalogu "." i "..") i nie chce mi wklejać plików bo path jest wrong...!!! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ni kolejne pytanie mam katalog powiedzmy DANE i tam są pliki powiedzmy że mają takie nazwy jak mkgfialuyr, jAJHSDG, KJHERA, KJZHD - I TAK DALEJ jak przeczytać wszystkie dane (nie nazwy plików) z tego katalodu i wyświetlić je na jednej stronie przy pomocy np. include()
Kod <?php
$kartoteka=opendir("DANE"); while($plik=readdir($kartoteka)){ echo $plik."<br>"; } ?> teraz se to wincluduj tam gdzie chcesz i jest OK :wink: Cytat bo zwraca mi uchwyt opendir do urzycia z read dir (wykluczam wlącznie katalogu "." i "..") i nie chce mi wklejać plików bo path jest wrong...!!!
tu cie nie rozumiem -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2002 Skąd: SANOK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale nei o to mi chodziło!!! sprawdziłeś jak dział ten skrypt?!
wyświetla mi nazwy plików a nie ich zawartość! - do wyświetlania nazw plików sam już doszedłem zwróć uwagę teraz na to że przy odpaleniu tego skryptu pojawiają sie na początku "." i ".." to są katalogi nadrzędne których otwieranie można zablokowac jeśli chce się czytać tylko z 1 katalogu /I O TO MI CHODZIŁO/ więc dalej pytanie jak wyświetlić na stronie zawartość plików a nie ich nazwy? /może nazwy zapisać w tablicy.../ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Here you are :wink:
Kod <?php
$katalog="DANE"; //podaj sciezke do katalogu $kartoteka=opendir($katalog); while($plik=readdir($kartoteka)){ if($plik!="." && $plik!=".."){ if(substr_count($plik,".")!=0){ $plik=$katalog."/".$plik; $zawartosc=file($plik); echo "<b>plik:</b> $plik<br><br>"; echo"<b>zawartosc:</b><br>"; for($i=0;$i<count($zawartosc);$i++){ echo "$zawartosc[$i]"; } echo"<hr><br>"; } } } ?> -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
"stary" mistrzostwo świata! 8O
![]() ![]() ![]() WIELKIE dzięki!!! coś se jeszcze dopisze bo mi wkleja #cze z jpe'gów ale skrypt dział ŁADNIE - duże co tam sobie chcesz dla CIEBIE |
|
|
![]()
|
|
Cytat WIELKIE dzięki!!!
![]() -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 08:42 |