![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Spróbuję przedstawić mój problem najbardziej zrozumiale jak się da (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/wstydnis.gif) ] Pokrótce potrzebuję skrypt, który zablokuje możliwość ponownego użycia guzika (na x godzin / x=8 w moim przypadku), osobie o określonym adresie IP i/lub przeglądarki (na zasadzie ciasteczek), która jego użyła (czyt. kliknęła na niego). Opis sytuacji: Osoba o adresie IP 222.123.321 wchodzi na moją stronę, następnie wypełnia formularz i wysyła go (jest godzina 12:00) po przez kliknięcie przycisku "wyslij". Skrypt musi zapamiętać adres IP i rozpocząć odliczanie - dokładnie 8 godzin. Osoba, która właśnie wysłała zgłoszenie może widzieć przycisk, może go nie widzieć - obojętne, ważne żeby pojawiła się wtedy stosowna informacja o braku mozliwości wysłania ponownego zgłoszenia przez najbliższe 8 godzin. Moja cała strona stoi na plikach .php Guzik wygląda tak:
Prosiłbym o pomoc w tej sprawie, być może dla kogoś z Was to "pestka" w zrobieniu tego, lub znacie adres strony gdzie jest to wszystko opisane (ja googlałem 2 godziny i nic). Dziękuje za pomoc pozdrawiam
Powód edycji: [erix] przeniosłem na giełdę ofert
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hejka
Osobiście rozwiązanie widziałbym tak:
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Odezwij się na GG: 6016607.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:28 |