![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem ze skonstruowaniem zapytania do moich dwóch tabel. Żeby nie komplikować teraz pytania w poście będę to robił stopniowo. Otóż mam tabelę tak skonstrowaną:
jest to graf niekierunkowy czyli występują takie wyniki również: p1 | p2 A | B A | C B | A teraz pierwsza część pytania jak wybrać punkty w "drugim" rzędzie> tzn pierwszy select pokazuje mi co należy do A i chciałbym aby wyświetlił mi także co należy do wszystkich wyświetlonych W A; Trochę i tak skomplikowałem jeżeli ktoś jest dobry w MySQL a nie rozumie mojego pytania to niech napisze to postaram się jeszcze uprościć.... Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Dobra udalo mi się to zrobić za pomocą takiego kodu:
powyższy kod znajduje mi sąsiadów drugiego rzędu dla punktu 1 (neighbor = sąsiad); Teraz kolejne pytanie mam już pewne pola zasiedlone (w tym przypadku 1) jak je odjąć od tych wyświetlonych? Ten post edytował acainoks 29.12.2010, 11:24:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:45 |