![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem Google Maps ponieważ nie wyświetla mi się na stronie. Wyskakuje szare tło i komunikat:
"Ups... Coś poszło nie tak. Ta strona nie wczytała Map Google prawidłowo. Szczegóły techniczne znajdziesz w konsoli JavaScript." W konsoli błędów jest taki błąd: "Google Maps API error: MissingKeyMapError https://developers.google.com/maps/document...map-error" Jest to Wordpress i sprawdzałem 3 wtyczki i bezpośrednia mapę. I problem dalej taki sam. O co chodzi z tym API? A i najważniejsze u mnie ja serwerze jak i na locahost działa wszystko ok - problem pojawia się na serwerze klienta. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 40 Dołączył: 2.06.2016 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że sprawdziłeś czy klucz do API, który podajesz w skrypcie, jest prawidłowy?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 40 Dołączył: 2.06.2016 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Google recently changed the terms of use of its Google Maps APIs; if you were already using them on a website (different from localhost) prior to June 22nd, 2016, nothing will change for you; otherwise, you need an API key in order to fix your error. The free API key is valid up to 25,000 map loads per day.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jaki sposób mogę wygenerować klucz i dodać go do tego skryptu?
Ten post edytował Joshio 28.06.2016, 14:41:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jak wygenerowac klucz API? Google zamkneli spowodu BREXITu?
google: google maps jak wygenerowac klucz api -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam ten sam problem. Korzystam z API google maps. Mapy i dodatki typu punkty polinie itp. generują się prawidłowo jeżeli dokument w którym znajduje się kod nazywa się "index.php" Jeżeli ten sam kod umieścimy w pliku pod inną nazwą wyskakuje komunikat "Ups... Coś poszło nie tak." Jak rozwiązać ten problem?? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 9 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygenerowany API KEY trzeba dodać na końcu adresu do aplikacji googlowej czyli:
http://maps.googleapis.com/maps/api/js?key=TWÓJ_KLUCZ_API Tutaj jest to opisane: http://wp-info.pl/mapy-google-dzialaja/ Co ciekawe na localhost mi działa bez API KEY lub nie w zależności od tego jak się nazywa podkatalog. Np "localhost/testowa" działa, a "localhost/tutaj_nazwa_firmy" juz nie. Coś dziwnie to zrobili -------------------- Wszystko należy robić najprościej jak się da, ale nie prościej
Albert Einstein |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 05:59 |