![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Mam taki problem, że przy każdym pushu do repo gita pojawia mi się długa lista plików z różnymi statusami (modified, added, deleted). oraz tekst Cytat Pull is not possible because you have unmerged files. Please, fix them up in the work tree, and then use 'git add/rm <file>' as appropriate to mark resolution, or use 'git commit -a'. Wygląda na to, że gdzieś kiedyś coś źle naprawiłem przy podmianie jakiejś biblioteki. Macie może sposób, żeby to naprawić? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 555 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
piszesz ze robisz PUSH, podczas gdy komunikat bledu mowi o PULL. Tak jest naprawde?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam się temu dziwię, ale tak jest na prawdę. Nie mam żadnego automatu żeby robiło mi pull przy pushu (czytałem o takich cudach).
U góry tej dużej listy pojawia mi się jeszcze coś takiego: Cytat Counting objects: 6, done.
Delta compression using up to 8 threads. Compressing objects: 100% (6/6), done. Writing objects: 100% (6/6), 569 bytes | 0 bytes/s, done. Total 6 (delta 5), reused 0 (delta 0) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
git merge --abort
i potem pull |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 555 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No dobrze, a jak robisz git status to nie pokazuje ci tych plikow, ze nie sa skomitowane?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
@Pyton
Cytat git merge --abort fatal: There is no merge to abort (MERGE_HEAD missing). @nospor Mam te pliki, ale wygląda na to, że nie mają żadnego statusu (modified, added, deleted). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra to jeszcze raz...
Jakie polecenie wykonujesz i jaką odpowiedź dostajesz... |
|
|
![]()
|
|
Cała procedura wygląda tak:
Robię branch z mastera Tworzę kod Robię commit Przełączam się na mastera Merguję mojego brancha Robię git push origin master I w tym momencie pojawia mi się: Cytat Counting objects: 6, done. Delta compression using up to 8 threads. Compressing objects: 100% (6/6), done. Writing objects: 100% (6/6), 569 bytes | 0 bytes/s, done. Total 6 (delta 5), reused 0 (delta 0) I długa lista plików I dalej: Cytat Pull is not possible because you have unmerged files. Please, fix them up in the work tree, and then use 'git add/rm <file>' as appropriate to mark resolution, or use 'git commit -a'. Przy okazji dodam że push wykonuje się dobrze, pushuje. Ten post edytował mrc 27.08.2015, 10:12:04 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zapytam jeszcze raz....
Jakie polecenia wykonujesz (Dokładne Copy&Paste) I jakie odpowiedzi otrzymujesz (Też Copy&Paste). CAŁE odpowiedzi czyli WŁĄCZNIE z listą plików ich STANEM |
|
|
![]()
|
|
Kod git checkout master git pull origin master git checkout -b mybranch ... changes in code... git add . git commit -m "my message" git push origin mybranch git checkout master git merge mybranch git push origin master Odpowiedź jest taka, jaką podałem powyżej. Listy plików podać nie mogę, NDA. Lista plików to jest coś na zasadzie: Kod remote: D file_path
remote: A file_path2 remote: M file_path3 Ten post edytował mrc 27.08.2015, 10:16:53 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
`git merge mybranch` tutaj masz problem.
zrób sobie `git status` i pokaż wynik (Tym razem WŁĄCZNIE z plikami .... możesz zmienić nazwy na xxxx jak Ci nie pasuje) |
|
|
![]()
|
|
Przed git merge mybranch robię git status i mam:
Cytat On branch master
Your branch is up-to-date with 'origin/master'. nothing to commit, working directory clean -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie przed a po
lub przed merge na master zrób git fetch origin git reset --hard origin/master Ten post edytował Pyton_000 27.08.2015, 10:32:17 |
|
|
![]()
|
|
git merge mybranch
Cytat Merge branch 'mybranch' into master # Please enter a commit message to explain why this merge is necessary, # especially if it merges an updated upstream into a topic branch. # # Lines starting with '#' will be ignored, and an empty message aborts # the commit. ~ ~ Robię w vim :q i git status: Cytat On branch master Your branch is ahead of 'origin/master' by 2 commits. (use "git push" to publish your local commits) nothing to commit, working directory clean Na dodatek powiem, że to musi być coś w repo (a nie lokalnie), bo inni którzy korzystają z tego repo mają to samo. Ten post edytował mrc 27.08.2015, 10:40:35 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@mrc to zes zagial klina naszemu lokalnemu specowi od gita
![]() ![]() Takie moze glupie rozwiazanie z mojej strony, ale jakbys zrobil na nowo clona i sprobowal na nim powtorzyc wszystkie kroki? Cytat Na dodatek powiem, że to musi być coś w repo (a nie lokalnie), bo inni którzy korzystają z tego repo mają to samo. A, to moze zmieniac postac rzeczy. Robiles git status na repo? Tam tez nic nie pokazuje? Jesli nie, to moze poprostu wyzerowac repo i na nowo zrobic tam pusha calego chocby od Ciebie?
|
|
![]()
|
|
@nospor
Próbowałem clona w nowym katalogu. Problem się powtarzał. Wszędzie gdzie dam sobie git status, nie mam żadnych niezmergowanych plików. Jedyne rozwiązanie to będzie chyba zrobienie nowego repo, tyle że to na pewno poczeka (są inne priorytety). Wkurzająca jest jednak długa lista plików przy push, bo zaśmieca terminal. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zrób jeszcze `git fetch origin` i pokaż wynik i `staus` wynik
Coś mi się zdaje że ktoś jakiś cwany mógł zrobić niechcący push --force |
|
|
![]()
|
|
Cytat ktoś jakiś cwany mógł zrobić niechcący push --force Hehe, to jak ktos byl cwany, to raczej niechacy tego nie zrobil ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 06:27 |