![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Natknąłem się na następujący problem. Miałek stronę na az.pl (personal hosting) i teraz chcę ją przenieść na inne konto (również az.pl personal hosting). Jak się okazuje GetSimple na moim starym koncie działa bez problemu, ale drugim nie pozwala na zapisanie (edycję) stron w których znajdują się niektóre polskie znaki (np. literka "ę"), lub takie znaki jak cudzysłów (mam na myśli edytor tekstowy w panelu administracyjnym GetSimple). Chcę zapisać stronę to dostaję dokładnie taki komunikat Kod Not Acceptable An appropriate representation of the requested resource /GetSimpleCMS/admin/changedata.php could not be found on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Niestety w temacie technologi webowych jestem raczkujący i nie mam pojęcia jak ten problem rozwiązać. Próbowałem już paru sposobów które udało mi się znaleźć w sieci, niestety żaden nie dał mi oczekiwanego efektu. Proszę o pomoc. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A angielski umie? przecież pisze Ci wyraźnie nie masz pliku na serwerze do którego próbujesz się odwołać (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązanie? Wgrać brakujący plik lub pliki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh, jakby to było takie proste to zrobiłbym. Problem tkwi w tym że plik jest na serwerze w odpowiednim miejscu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A chmody są poprawne? Rozszerzenie się zgadza? Wielość liter w nazwie?
|
|
|
![]()
|
|
Tak tak, to wszystko jest poprawne. Dodam tylko że jestem programistą C++ i o ile mam małe pojęcie o webmasteringu o tyle takie proste problemy potrafię sam znaleźć.
Postanowiłem spróbować inaczej. Az.pl w cpanelu daje nam możliwość automatycznej instalacji paru różnych CMS'ów. Za pomocą tego zainstalowałem sobie Wordpress'a. Wchodzę w panel administracyjny, próbuję edytować istniejący wpis. Wpisuję w nim treść brzmiącą "ciężko" - tu też wszystko się sypie. Dostaję właściwie ten sam błąd tylko z podlinkowanym innym plikiem którego niby nie ma: Kod Not Acceptable An appropriate representation of the requested resource /wp/wp-admin/post.php could not be found on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Sądzę iż problem leży po stronie Az.pl. Ten post edytował bleakdev 26.10.2013, 17:46:20 |
|
|
![]()
|
|
Ee, dosyć dziwny błąd i powiem Ci szczerze, że chyba się z takim nie spotkałem. Spróbuj ew. uderzyć do supportu AZ.
|
|
|
![]()
|
|
W takim razie kontaktuję się z AZ a wam dziękuję za wszelkie próby pomocy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeżeli problem zostanie rozwiązany dam znać co było nie tak.
Pozdrawiam! Problem rozwiązany. Faktycznie było coś źle po stronie samego az.pl. Niestety nie wiem co dokładnie zrobili. Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:01 |