![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień Dobry.
Mam takie zapytanie: Kod $q = "INSERT INTO awizo ( IDFirmy,Kierowca, $reszta CzasStart) VALUES ( '$IDFirmy','$Kierowca', \"$reszta2\" '$CzasStart')"; Chciałbym, aby tworzyło się ono dynamicznie o zmienne $reszta i $reszta2 Zrobiłem coś takiego: Kod $reszta = ''; $reszta2 = ''; $KierowcaTelefon = '604123123'; $NrRejestracyjny = 'WE12312'; if (!empty($KierowcaTelefon)) { $reszta = 'KierowcaTelefon,'; $reszta2 = '$KierowcaTelefon,';} else { $reszta = ''; $reszta2 = ''; }; if (!empty($NrRejestracyjny)) { $reszta = 'NrRejestracyjny,'; $reszta2 = '$NrRejestracyjny,';} else { $reszta = ''; $reszta2 = ''; }; Zmienna $reszta generuje się dobrze i poprawnie dodawana jest do zapytania. Problem jest ze zmienną $reszta2. Po wywołaniu zapytania mam: Kod INSERT INTO awizo ( IDFirmy,Kierowca, KierowcaTelefon,NrRejestracyjny, CzasStart ) VALUES ( '3','Adam', "$KierowcaTelefon,$NrRejestracyjny" '2016-03-18 18:00:00') Jak to powinno wyglądać, aby poprawnie wstawiał wyniki zmiennych $KierowcaTelefon, $NrRejestracyjny do zapytania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:45 |