![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukuję prostego (czyt. mało ważącego, z podstawowymi funkcjami) generatora manuali do skryptów.
Oferuję: +1 punkt "Pomogłem" ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 33 Dołączył: 30.01.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- http://rafal.brzezinski.me - skrypty, tutoriale i inne.
Jeśli udało Ci się rozwiązać problem podziękuj osobom, które ci pomogły. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znam. Zbyt rozbudowany.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zdefiniuj pojęcie "mało ważący, z podstawowymi funkcjami". Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo długo poszukiwałem czegoś podobnego do TypeFriendly w poszukiwaniu ewentualnej konkurencji i nowych pomysłów i wyszło mi, że wyboru specjalnego nie ma:
- TypeFriendly - DocBook połączony z autorskim frameworkiem dokumentacyjnym napisanym w kombinacji Basha, XSLT i innych dziwactw. - jakieś autorskie rozwiązania oparte na Markdownie (Symfony, Doctrine). - system wiki phpDocumentor i Doxygen koncentrują się niemal w całości na dokumentowaniu API, dla normalnego tekstu wsparcie jest bardzo słabe. -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
Nie mam co definiować.
"mało ważący, z podstawowymi funkcjami" znaczy dokładnie to co tam napisałem. Poszukuję systemiku mało rozbudowanego. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takimi tekstami sam się prosisz, by Ci nie pomóc albo chociaż nie nakierować na coś, bo jeśli system, którego większość kodu stanowi GeSHi, a połowa funkcjonalności to kwestia obecności paru dodatkowych ifów bądź nie, jest wg Ciebie "zbyt rozbudowany", to już nie wiem, gdzie mam Cię prowadzić. Odpal sobie Notatnik i klep w czystym HTML-u, albo sam sobie zrób system, jak jesteś tak wybredny, że nawet krótkie, ale RZECZOWE, ŚCISŁE i WERYFIKOWALNE (a "mało rozbudowany" nie spełnia żadnego z tych warunków) opisanie wymagań urąga Twej godności...
Ten post edytował Zyx 16.09.2009, 17:09:14 -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co jest takiego skomplikowanego w TypeFriendly? Posiada podstawową funkcjonalność (to, co potrzebuje generator). Szczerze mówiąc prędzej byś się nauczył z niego korzystać niż czekać tu na odpowiedź propo innego.
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
@@Zyx - zamiast propagować swój produkt, nie pisałbyś nic skoro nie znasz innego dobrego systemu.
@pyro - potrafię z niego korzystać. Ale tak jak mówiłem, poszukuję prostszej formy. Temat do zamknięcia. Skorzystam z TypoFriendly. |
|
|
![]()
|
|
Opróżnij sobie skrzynkę na prywatne wiadomości, bo próbuję Ci jedną wysłać w sprawie Twojego podejścia do próbujących pomóc i przy okazji wyjaśnienia Ci trochę mocniejszymi słowami, jak wygląda sytuacja na "rynku" generatorów manuali, bo najwyraźniej ponieważ jestem z konieczności autorem jednego z takiego generatorów, moje kulturalne słowa są mniej warte.
Ten post edytował Zyx 16.09.2009, 19:14:43 -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
|
|
![]()
|
|
Oczywiście nie mam podanego numeru GG w profilu, abyś mógł inną drogą powiedzieć mi to... Musiałeś publicznie napisać, że masz "coś mocniejszego" mi do powiedzenia. Obłudne to trochę z Twojej strony. Skrzynkę opróżniłem. Ponawiam prośbę o zamknięcie tematu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Oferuję: +1 punkt "Pomogłem" ![]() Temat do zamknięcia. Skorzystam z TypoFriendly. A plusika jak nie było, tak nie ma... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A phpdocumentator?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem jednak koncepcję, skorzystam z mechanizmu z Kohany 2.3.4, co prawda nie dokończonego (beta) ale działającego ok.
PS. Prawda, że zmiany w 3.0 są okrrropne? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:44 |