![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na forum prowadzimy typera , i chcemy jakoś ułatwić typowanie .
Wpadliśmy na pomysł generatora postów . Mianowicie chodzi o coś takiego najlepiej jak by szlo zrobić to tak . Ze na stronie głownej jest ten kod. Ktoś wpisuje swoje typy , daje wyślij , a skrypt automatycznie tworzy nowy post w danym dziale pod nickiem danej osoby. A jesli sie tak nie da to np. otwiera "odpowiedz w danym dziale" a user musi kliknąć tylko wyslij jeszcze raz ale w odpwiedz. Czy może ktoś napisać jak to zrobić ? a tak to wygląda ![]() ps.forum oparte na phpbb by przemo Mam coś takiego do submit ale nie wiem jak zrobić żeby brało dane z edit i przenosiło do otwartego pola odpowiedzi. Może ktoś podpowie ? a to
Odnosi się do danego tematu na forum w którym ta odpowiedz z formularza/generatora ma się pojawić . A post wygenerowany przez ten skrypt fajnie jak wyglądał by tak : xx : xx edit Czytając forum doszedłem do momentu gdzie po naciśnieciu wyślij , otwiera się odpowiedz w danym temacie. Ale może ktoś podpowiedzieć jak zrobić żeby w odpowiedzi pojawiły się wpisy z pól ? Tak teraz to wygląda Ten post edytował Inkubus 3.02.2008, 09:49:42 |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Generalnie najpierw z tych wszystkich pól i danych w nich, utwórz tekst zapisany w zmiennej sesyjnej (ew. w pliku). Czyli:
itd. Potem możesz zamiast dodawać posta przez forum, stworzyć skrypt, który się połączy do bazy forum i sam tam wpisze dane, tylko mocno przy tym uważaj, bo w phpbb łatwo jest coś ominąć, schrzanić, nie zauważyć. PS. Nie polecam PHPBB by Przemo. Konkretniej ostatnie wydanie PHP Solutions nie poleca ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może ktoś wie jak to zrobic , bo niestety ale moje umiejetnosci i wiedza nie jest taka , czytam forum i szukam , ale nie spotkałem podobnego problemu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:19 |