![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 2 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, poszukuję taki zmyślny skrypcik, który brałby mój ciąg o dowolnej długości, składający się z dowolnych znaków i wypisywałby mi wszystkie możliwości wyrażeń stworzonych z elementów ciągu. Jest to czysta kombinatoryka, ale nie wiem jak się za to zabrać, żeby skrypt czytał elementy i po kolei je tworzył.
Myślę, że może już coś takiego istnieje. Tutaj przykład: podaje ciąg "abc", a skrypt tworzy następujące kombinacje: a, b, c, aa, ab, ac, ba, bb, bc, ca, cb, cc, aaa, aab, aac, aba, abb, abc, aca, acb, acc, baa, bab, bac, bba, bbb, bbc, bcc, caa, cab, cac, cba, cbb, cbc, cca, ccb, ccc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Może wyświetlać albo zapisywać do pliku. Znam na tyle php, żeby sobie to przerobić, potrzebuję główny skrypt, który będzie pobierał mój ciąg i tworzył kolejne wyrażenia. Albo przynajmniej podpowiedź jakimi komendami moge uzyskac taki efekt. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo ja nie zrozumialem pytania albo to sie sprowadza do:
1 - zadanego stringa wrzuc do tablicy gdzie (1litera = 1element) 2 - zapusc petle tworzaca 1,2,...,n-wyrazowe elementy uzywajac przy tym kolejno 1,2,...,m wyrazu tablicy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Skąd: zewsząd :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem że program ma służyć do rozwiązywania zagadek typu: Rozszyfruj wyraz ->TGNOYAAN <-
Program jest do zrobienia, ale trzeba nad nim posiedzieć... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.09.2025 - 22:09 |