![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie, od czego zaczac tworzenie generatora, ktory laczy sie z dana strona pozwalajaca na zalozenie maila, dostaje captche, ktora ja sobie zszczytuje, a nastepnie podaje ją wpisując do parametru, w ten sposob zakladajac tam maila. Czy moze powinienem do tego uzyc raczej javascript? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Mam pytanie, od czego zaczac tworzenie generatora, ktory laczy sie z dana strona pozwalajaca na zalozenie maila, dostaje captche, ktora ja sobie zszczytuje, a nastepnie podaje ją wpisując do parametru, w ten sposob zakladajac tam maila. Czy moze powinienem do tego uzyc raczej javascript? PHP byłby ok. Tylko nie wiem co masz na myśli przez "od czego zacząć". Wiesz już co ma robić skrypt więc proponuję zacząć od pisania go. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh, wiem, że nie sprecyzowałem się za bardzo, ale sam nie wiedziałem jak to mam ująć
![]() Żeby wysłać formularz, używam document.form.submit(), co otwiera mi w nowym oknie formularz. Chciałbym zrobić coś takiego, że po prostu wysyłam request do tego formularza (jest na innym serwerze) z danymi, on sobie cos tam zapisuje, tworzy to konto, ale NIE otwiera się nowa strona. Czy możliwe jest w takim przypadku odebranie jakiegoś potwierdzenia od tamtego serwera, że formularz został zaakceptowany, czy dane zosały odrzucone? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularz wysyłasz Ajaxem do skryptu, w którym CURLem łączysz się ze stroną, na której zakładasz konto...
na początek proponuję zapoznanie się z http://php.net.pl/manual/pl/book.curl.php |
|
|
![]()
|
|
Ok, używając curla przesyłam dane metodą post do strony, której częscią jest formularz. Ale to nie powoduje submitowania tego formularza :/ Po prostu włącza się strona, a pola są uzupełnione danymi, które przesłałem. Czy do tego aby wywołać akcje na tym formularzu potrzebuje w takim razie ajaxa?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm ... wysłanie zapytania curlem nie jest czymś w stylu zdalnej klawiatury, która lata po formularzu i uzupełnia pola, chociaż możesz sobie to na początku tak tłumaczyć... Ty nie łączysz się ze stroną formularza, tylko skryptu określonego w action tego formularza, czyli to Ty już "klikasz w submit" podstawiając dane w nagłówku zapytania curla...
Sprawę ajaxa zostaw teraz... Rzeczywiście chyba nie jest potrzebny, nocka za mną, mogłem się zagalopować ![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak, tylko że problem w tym, że action tego formularza jest ustawiony na "#", wiec jest to odnośnik do tej samej strony. A na tejże stronie submitowanie tego formularza odbywa się poprzez skrypt js, w ktorym wywolywane jest document.nazwaforma.submit().
Formularz składa się z 3 zmiennych i dwóch checkboxów. Więc wysyłam coś takiego: CODE $postFields[username] = 'kaczadua13@mail.xx'; $postFields[password] = 'haslo1; $postFields[password2] = 'haslo1'; $postFields[agree] = '1'; // czekboksy sie tak nazywaja $postFields[agree2] = '1'; echo http_build_query($postFields, '&'); $ch = curl_init('http://link.do.strony/signup.php'); curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1); curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, http_build_query($postFields, '&')); curl_exec($ch); curl_close($ch); Czy to powinno powodować submitowanie tego formularza? EDIT: Jednak submituje, przepraszam za zamieszanie ale po rusku było, nie zrozumialem ![]() Ten post edytował barbart1 22.01.2009, 14:01:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.05.2025 - 06:07 |