![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2014 Skąd: Czernina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, do jednego z moich modułów napisałem kod na sprawdzanie licencji który wygląda następująco:
I teraz mam problem aby na mojej stronie w sekcji gdzie dla użytkownika będzie generowany unikalny klucz licencyjny skrypt generował mi odpowiedni klucz w formacie XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXX Aktualnie wykorzystuję taki generator: Funkcja:
Tworzenie i zapisywanie klucza:
I teraz potrzebuję kolejnego generatora który będzie mi tworzył odpowiedni klucz taki aby był zgodny z zmienną: Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc Ten post edytował alkesz1718 13.06.2021, 01:35:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 52 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze rand() nie generuje wartości uznawanej jako bezpieczna z punktu widzenia kryptografii jeśli już chcemy się bawić w klucze licencyjne.
Po drugie dlaczego to jest tak przekombinowane? Przecież można wygenerować klucz UUID podczas rejestracji, zapisać do bazy a w momencie wejścia na stronę sprawdzić w bazie klucz dla tej strony. Koniecznie musi być to format jaki podałeś? Funkcje do generowania UUID są dostępne dla php wystarczy poszukać a bezpieczeństwo bez porównania większe niż pseudolosowe klucze. No i dwie (różne) funkcje do generowania kluczy? Ten post edytował gino 15.06.2021, 13:02:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:35 |