![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, mam taki problem z którym nie mogę sobie poradzić. Mianowicie, potrzebuje zamienić taki kod:
Kod <?php $sql = "DELETE FROM dane WHERE tytul=$news[0]"; $result = mysql_query($sql); ?> na funkcję którą będę mógł wywołać przez onclick: Kod echo "<input type='submit' name='$news[0]' value='Usuń $news[0]' onclick='tafunkcja()'>" Z góry dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tafunkcja() musi wywołać ajaksem skrypt z w/w kodem php,
Np. z jquery będzie to np tak: wywołanie:
Kod function tafunkcja(id) { $.post("usun.php", { id: id}); } W PHP masz zmienną $_POST['id'], którą wstawiasz do zapytania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze jedno pytanko, czy ten kod php który ma wykonać tafunkcja() ma być w innym pliku php czy w tym samym? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Bo jeżeli dobrze wyczytałem to funkcja my wyglądać w ten sposób (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kod <script type="text/javascript" src="jquery.js"> function tafunkcja(id) { $.post("usun.php", { id: id}); } </script> i gdzie mam wpisać kod php? Kod <?php
$zmienna = $_POST['id']; $sql = "DELETE FROM dane WHERE tytul=$zmienna"; $result = mysql_query($sql); ?> Ten post edytował kosik1991 8.01.2011, 23:19:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:20 |