![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 7 Dołączył: 2.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napisałem serwis pod kodowanie utf8 i przy wysyłaniu maili zauważyłem, że nie zawsze dobrze koduje maile wysyłane w formacie html. Ze sprawdzanych 3 serwisów pocztowych - gmail.com, wp.pl i o2.pl problem dotyczy tylko o2 fragment kodu:
zauważyłem, że Allegro też ma kodowanie utf8 i maile które trafiają na o2 nie mają problemów z kodowaniem - nie ma w nich krzaczków ![]() sorki, że piszę odpowiedź na własnego posta, ale może komuś się to przyda ![]() cały problem polegał na tym, że miałem skrypt zakodowany w uft8, mail był w iso, ale jego treść w utf. Rozwiązanie problemu:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to zrobiłem tak: zamiast nagłówka
Kod $head.="Content-Type: text/html; charset=utf8"; dałem Kod $head.="Content-Type: text/plain; charset=UTF-8"; Co prawda wysyłam jako text/plan (nie potrzebuję HTML), ale przynajmniej działa. pozdrawiam Ten post edytował Inspektor Sowa 3.09.2008, 18:07:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 09:23 |