![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Tworze stronę ligi piłkarskiej bazującej na extreme-fusion i wpadłem na pomysł, by zrobić formularz zgłoszeniowy, bo zapisywać swoją drużynę do ligi i po naciśnięciu przycisku "Wyślij" dodawało to zgłoszenie pod formularzem by automatycznie wskakiwało na tą stronę zgłoszenie. Myślę, że każdy wie mniej więcej o co mi chodzi, i generalnie mam pytanie czy wiecie jak coś takiego zrobić? ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiemy, aczkolwiek, gdzie masz kwestie bezpieczeństwa? Jeśli wprowadzę do formularza dane tekstowe obrażające Ciebie to to i tak przejdzie, no chyba, że drużyny są wybierane z listy, to już inaczej wtedy...
Czego potrzebujesz: - Formularze html - Odebranie danych z formularza w php - Wysłanie danych do bazy (INSERT INTO... - wpisz w google) - Na innej podstronie odebranie danych z bazy i ich wyświetlenie (SELECT x FROM...) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za linki, ale mam jeszcze pytanie, bo skorzystałem z takiego kodu, lecz gdy w drugim polu do wpisywania chcę napisać więcej lini, przykładowo:
Siemka Siemka Siemka To on mi daje <hr> od razu po pierwszym Siema, a chciałbym żeby załamał po ostatnim wypisanym. Podaje screena ze strony o co mi chodzi: http://pokazywarka.pl/ipw7po/ A oto kod:
Ten post edytował ozeksportu 1.03.2013, 15:37:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Już jest w pewnym sensie ok, ale chciałbym żeby wysłanie formularza oddzielało kolejne właśnie przez <hr>. Także nie wiem czemu druga linia w polu formularza nie jest później oddzielana np: wpisuję do pola:
Siemka Siemka Siemka Po wysłaniu formularza otrzymuje: Siemka Siemka Siemka Da się coś z tymi rzeczami zrobić? |
|
|
![]()
|
|
|
|
![]()
|
|
Lepiej, ale nadal średnio to wygląda. Nadal po wpisaniu tematu, pierwsza linia w drugim polu jest napisane obok tematu, oraz po wysłaniu następnego formularza nie odddziela mi poprzedniego poprzez <hr>. Tutaj pokazuje jak to teraz wygląda:
http://pokazywarka.pl/6309ki/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:42 |