![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam formularz, w którym jest pole textowe (name=folder) i lista opcji (name=skrypt). Dane z formularza są pobierane przez skrypt php. Kod <?php foreach($_GET['folder'] as $folder); foreach($_GET['skrypt'] as $skrypt); mkdir("acc/$folder"); $file = 'scripts/$skrypt/pass.txt'; $newfile = ("acc/$folder/pass.txt"); if (!copy($file, $newfile)); ?> Co jest źle w skrypcie, że nie wykonuje swojego zadania? Nie tworzy w ogóle folderu a o kopiowaniu to już mowy nie ma ![]() Ten post edytował Dyshoo 23.12.2007, 01:14:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jakis dziwny ten skrypt jak dla mnie:
Ten post edytował marcio 23.12.2007, 01:19:46 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Czy katalog acc istnieje? Jakie błędy Ci wyskakują?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a chmody są?
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wcześniej mialem ten skrypt w takiej postaci i wszystko działało
Kod <?php $folder = $_GET; mkdir("acc/$folder"); $file = 'scripts/fotka/pass.txt'; $newfile = ("acc/$folder/pass.txt"); copy($file, $newfile); ?> Plik formularz.html Kod <form method="get" action="create.php"> <input type="text" name="folder" /> <input type="radio" name="skrypt" value="fotka" /> Fotka <input type="radio" name="skrypt" value="interia" /> Interia <input type="radio" name="skrypt" value="onet" /> Onet <button name="create" type="submit">Wyślij</button> </form> marcio - zrobiłem tak jak napisałeś. Skrypt tworzy folder jednak nie kopiuje pliku ![]() Ten post edytował Dyshoo 23.12.2007, 13:50:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wcześniej mialem ten skrypt w takiej postaci i wszystko działało Jeżeli dokładnie w takiej jak pod tym napisałeś - na pewno nie działało.
zmień na:
i zobacz czy pójdzie edit: @phpion.com: Zaś cud się stał ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Oj ludki, może to to:
zmień na:
Przecież jest różnica między ' a ". Jeśli to nie pomoże daj na początku ścieżek ./ czyli ./scripts/... // EDIT: @drPayton - ej, przecież przed chwilą Twój post wyglądał inaczej ![]() Ten post edytował phpion.com 23.12.2007, 14:18:54 |
|
|
![]()
|
|
Wszystko działa. Dziękuje wszystkim co pomogli
![]()
Powód edycji: Do dziękowania jest przycisk POMÓGŁ. Pamiętaj o nim następnym razem. Teraz zrobiłem to za Ciebie. Pozdrawiam! @drPayton
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:43 |