![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W jaki sposób zrobić formularz, że po kliknięciu wyślij nie przekieruje do następnej strony a wyświetli na tej samej komunikat o braku jakiegoś komponentu lub o poprawnym wysłaniu, coś na wzór rejestracji na forum gdy czegoś nie podamy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W formie odwołaj się do tego samego pliku.
a później
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pisane z palca |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A coś na wzór tego http://www.ec1lodz.pl/kontakt.php ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
aaa
ty liczysz że my zrobimy wszystko za ciebie ? ja i skowron-line już wystarczająco dużo daliśmy ci pomocy teraz tylko : www.kurshtml.boo.pl |
|
|
![]()
|
|
Nie chodzi mi o odwalenie tylko o nakierowanie, czy muszę w php wyświetlić połowę dokumentu do form action a potem w zależności od poprawności kolor czerwony tekstu lub zwykły?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 8 Dołączył: 8.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy o to Tobie chodzi ale jeżeli nie chcesz żeby po kliknięciu przekierowało Cię na inną stronę to wystarczy ze action w formie zostawisz pusty np:
Nie wiem czy o to chodzi ale tak to zrozumiałem ![]() Ten post edytował bloodscreen 8.11.2009, 20:55:07 |
|
|
![]()
|
|
Chodziło mi o to co napisał @black.old.cat . Jeszcze jedno, w czym może być problem jeżeli 3 dni temu działała funkcja mail a teraz nie działa i nie wyświetla żadnych błędów?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 8 Dołączył: 8.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli twoja strona "stoi" na jednym z darmowych serwerow, to funkcja mail mogla zostac zablokowana, badz zostaly na nia nalozone jakies ograniczenia (np. wysylanie tylko 10 maili w ciagu godziny).
Jezeli natomiast masz wlasny serwer, to moze zmieniales cos ostatnio w ustawieniach ? Sprawdz na innym serwerze ta funkcje dziala (tylko wczesniej upewnij sie ze nie ma na nim zablokowanej tej funkcji), jezeli nadal nie bedzie dzialala to sprawdz czy w kodzie na pewno nie ma bledow. Jezeli nie wyswietla sie zaden komunikat o bledzie to przy sprawdzaniu kodu zwroc szczegolna uwage na instrukcje ktorych bledy sa tlumione. Dla przypomnienia, do tlumienia bledow uzywany jest operator: @ Ten post edytował black.old.cat 11.11.2009, 17:17:26 |
|
|
![]()
|
|
Kod <?PHP if (mail("adres@adres.adres.adres", "temat", "tresc")) { echo "Wiadomość wysłana!"; } else { echo "Błąd podczas wysyłania wiadomości!"; } mail("adres@adres.adres.adres", "temat", "tresc"); >? Mój skrypt wygląda jak wyżej. Parę dni temu wszystko działało i w pewnym momencie przestało, nic nie zmieniałem. Mam wykupiony serwer. |
|
|
![]()
|
|
Zaloz nowy temat i tam zadaj pytanie jeszcze raz - offtop
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:13 |