![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z wyświetlaniem odpowiednich rzeczy po wybraniu kilku checkboxów. Mianowicie, chciałem to zrobić tak: Mam w formularzy 3 checkboxy: Kod <input type="checkbox" name="table" value="players" /> <input type="checkbox" name="table" value="monsters" /> <input type="checkbox" name="table" value="other" /> i chcę, by do każdego wyświetlało odpowiednie teksty, tj. jeżeli wybrany zostanie players i monsters, to żeby wyświetliło dwa teksty - jeden z players, drugi z monsters; jeżeli players i other - to ich teksty itp. Mam jednak problem: Zrobiłem to na IF'e zależnym od $_POST['table'], ale to wyświetla tylko ostatni z zaznaczonych checkboxów. Co powinienem więc zrobić? Przemianować name tych checkboxów, by każdy był unikalny? A może coś innego? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobre (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) sam sobie odpowiadasz w poście na swoje pytanie
należy zmienić ich nazwy każdy na inną, jakiś problem z tego powstaje? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy prawie 70 checkboxach tak... No ale nic, zmienić można...
Tylko mam pytanie: Nie da się tego jakoś rozwiązać bez zmieniania tego name? Już nie pamietam, szukałem dzisiaj jak się checkboxy wstawia, bo nigdy nie korzystałem raczej, i w przykłądzie były wysyłane przez formularz trzy ładne checkboxy o tym samym name, a różnych value... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może i w przykładzie takim jaki i twój były trzy checkboxy i każdy miał inne value, ale i tak wyśle tylko ten ostatni zaznaczony jeśli będą miały taką samą name
|
|
|
![]()
|
|
OK, mój bład. Po porstu przy wysyłaniu (action="mailto:") on to wszystko w treści wrzucał, a w wypadku kodu będzie nadpisywał wartości... Teraz widzę.
Za to mam następne pytanie: Czy dodanie [] do table naprawiłoby wszystko? I jak wtedy trzebaby to porównywać? (tzn. co się potem z [] dzieje) EDIT: OK, poradziłem sobie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/Rkingsmiley.png) Dodałem [] do każdego table w checkbox'ach, robią z tego, jak słysznie przypuszczałem tablicę. A potem parsuję to w php tak:
Dziękuję więc za pomoc. Temat można zamknąć. Ten post edytował Mori 3.05.2005, 07:38:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:53 |