![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
Chciałem zrobić prosty formularz bez przeładowania strony za pomocą serialize i wszystko działa OK, ale po wywołaniu skryptu nie przekazuje zmiennej Submit POST -> $_POST['unpublished'] i $_POST['published'] Jeżeli formularz ładuję bezpośrednio z products_success.php te zmienne istnieją i warunki mogą być spełnione. Problem mam taki jak zrobić żeby te zmienne POST po wywołaniu serialize też istniały?
Ten post edytował fcppl 10.01.2023, 12:53:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
serialize omija buttony.Musisz niestety sam recznie dodac ten button, ktory byl kliniety
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A "wycofaj" powoduje zapis danych?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To po co analizować, który przycisk został naciśnięty w PHP.
Przycisk powinien być albo <input type="reset"> albo buttonem z przekierowaniem do innej strony/przeładowaniem (JS). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To po co analizować, który przycisk został naciśnięty w PHP. Przycisk powinien być albo <input type="reset"> albo buttonem z przekierowaniem do innej strony/przeładowaniem (JS). W moim przypadku mam kilka przyciskow dla przykładu tutaj podałem dwa i wszystko działa OK tylko niestety tak jak sie teraz dowiedziałem serialize nie przenosi ich danych. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Mogę prosić o jakis przykład jak dodac samemu button ? No normalnie do tablicy ktora zwraca serialize dodajesz kolekjny element var formData = $(this).serialize(); formData.push({ name: "twoj button", value: "twoja wartosc" }); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No normalnie do tablicy ktora zwraca serialize dodajesz kolekjny element var formData = $(this).serialize(); formData.push({ name: "twoj button", value: "twoja wartosc" }); wykombinowałem coś takiego ale niestety nie działą, pewnie coś robię zle ale niestety nie wiec jak to ogarnać. Wykonywałem tez rożne inne testy ale wklejam tylko jeden. |
|
|
![]()
|
|
I czym sie objawia "nie dzialanie" ?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
I czym sie objawia "nie dzialanie" ? nic się nie dzieje a z konsoli mam bład
|
|
|
![]()
|
|
no to pisz od razu a "nei nie dziala"
![]() co zwraca console.log(formData); ? sorki, w moim przykladzie powinno byc serializeArray() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no to pisz od razu a "nei nie dziala" ![]() co zwraca console.log(formData); ? sorki, w moim przykladzie powinno byc serializeArray() Teraz wszystko działa OK, ale mam ostatni problem. Wiem ze to są pytania amatorskie: Teraz jak kliknę Opublikuj lub Wycofaj zawsze razem mi wywołuje do Post te dwie zmienne. Jak zrobić zeby odpowiednio osobno wywołało jak klikne Opublikuj i osobno Wycofaj?
|
|
|
![]()
|
|
No submit masz dodawac ten ktory sie kliknal a nie na chama pchasz dwa.
Jaki zostal klikniety submit to chyba masz w event a konkretnie w event.target. Sprawdz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
console.log(event.target);
co ci zwraca? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
console.log(event.target); co ci zwraca? Podaj link bo jest tego sporo i nie chce wklejac: https://fcp.vot.pl/k.txt |
|
|
![]()
|
|
hm, to chyba w przypadku ajax musisz podpiac zdarzenia click pod te buttony, zamiast zdarzenie pod wyslanie forma.
Wtedy bedziesz wiedzial jednoznacznie ktory submit kliknieto i tylko jego dodasz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No zamiast
$("#form_add_products").on("submit" masz zrobic $("TWOJ INPUT").on("click" -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 03:07 |