![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć Mirki!
Od jakiegoś czasu uczę się PhP i SQL. Mam tablice z rekordami z bazy SQL. Zrobiłem filtrowanie wyników w Formie. Daje zapytanie do SQL i zwraca mi rekordy na podstawie Filtrowania. I tutaj wszystko w sumie działa ![]() Jest sporo wyników więc pomyślałem sobie, zdecydowanie potrzebna jest paginacja. I w sumie nawet paginacja działa ale jest jeden mankament. w momencie gdy wchodzę w kolejną stronę paginacji ?page=2 to cały filtr się zeruje i wracamy do strony startowej listy z tym, że adres się faktycznie zmienia. I dopiero teraz jak ustawie wartości filtrowania i klepne submit od filtu do wbija na faktyczną 2 stronę paginacji. Myślę, że muszę połączyć stronnicowanie z filtrem aczkolwiek nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać. PS. Sesja jest aktywna. ktoś coś Mireczki? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Albo slij paginacje jako czesc forma
2) Albo do paginacji w url dodawaj to co bylo wyszukiwane 3) Albo zapisuj co jest szukane w sesji -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstawiać 270 linijek kodu
![]()
Mam czarną plamę przed oczami. Może dlatego, że od 2 dni przy tym siedzę ![]() 1. musiałbym złapać tablice z rekordami w formie z filtrem ? nie wiem pytam 2. do urla dodawałem name submita - nie działa ![]() 3. dane są zapisywane w sesji i problem w tym, że się resetują Ten post edytował Kubik93 20.12.2019, 11:31:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ad1) Jakie rekordy? Paginacje, tak
ad2) No ale czemu submit dodajesz? Pole wyszukiwania masz dodac a nie submit ad3) Widocznie cos skiepsciles. A moze poprostu czyscisz sesji po wyslaniu url bez danych forma. Bez kodu nie wywroze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zapewne oczy będą boleć aczkolwiek coś z tym trzeba zrobić
![]()
Taki mój prywatny bajzel ![]() |
|
|
![]()
|
|
No i gdzie w tym kodzie cokolwiek zapisujesz do sesji?
ps: $a1 = $row['cname']; $a2 = $row['country']; $a3 = $row['postcode']; $a4 = $row['city']; $a5 = $row['adress']; $a6 = $row['sattel']; $a7 = $row['person']; $a8 = $row['phone']; $a9 = $row['email']; $a10 = $row['fromday']; $a11 = $row['today']; $a12 = $row['fromhour']; $a13 = $row['tohour']; $a14 = $row['webadress']; No nazewnictwo zmiennych poprostu "zajebiste".... Pomijajac ich nazwe to po grzyba w ogole cokolwiek walisz do zmiennych skoro to tylko wstawiasz do tekstu. ROwnie dobrze mozesz operowac w tekscie bezposrednio na $row ps2: No tutaj if ($row['person']=$row['person']) { $row['person']=$row['person']; } to poprostu przeszedles samego siebie... ps3: przenosze na przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Hah, zdaje sobie sprawę z tego, że Gates się nie nazywam ale
![]()
wklejanie do divów np:
wywala mi błędy ![]()
Tutaj gdy dawałem warunek
Nie wyświetlało mi kompletnie nic. A tak to śmiga i działa. Nazewnictwo.. tak, mi też się za bardzo nie podoba ![]() Sprawdzę Sesje i dam znać ! Ten post edytował Kubik93 20.12.2019, 13:17:25 |
|
|
![]()
|
|
Wywala bledy bo zle wklejasz
![]() {$row['city']} = - nie sluzy do porownania. To sluzy do ZAPISANIA == - to jest porownanie. Ja wiem, ze zaczynasz dopiero, ale tym bardziej wpierw powiniens sie zapoznac co dana rzecz robi a nie strzelasz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 07:35 |