![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam dość banalny problem...
Mam controllery w swoim projekcie niestety, jak to czasem bywa na początku się człowiek przykłada później chce jak najszybciej skończyć pracę... i efekt taki, że burdel :/ Czy znacie jakieś może być on-line narzędzie co będzie formatowało mi funkcje alfabetycznie tak jak jest np. formatowanie styli CSS np. http://procssor.com/process ale do PHP -------------------- Warsztat: PHPStorm; Zend Server CE; Delphi 2010 Pro
Warsztat: NetBeans; WAMP; Delphi 2010 Pro Work on: coś tam dłubię ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Co Wy macie z tą obiektówką.... wrzucacie tam wszystko jak leci... Szukasz programu to pisz w dziale programy a nie w obiektówce... przenosze
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://phpformatter.com/
Edycja: ups, mój błąd. Jednak ułożenie alfabetyczne w CSS jest banalne, w PHP nie bardzo, tym bardziej że to jakiś poroniony pomysł. Ten post edytował !*! 20.11.2012, 12:40:56 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A że tak jeszcze zapytam: a jakiego ty używasz edytora? Przecież takie rzeczy załatwia pierwszy lepszy darmowy edytor, jak np. eclipse.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://phpformatter.com/ Edycja: ups, mój błąd. Jednak ułożenie alfabetyczne w CSS jest banalne, w PHP nie bardzo, tym bardziej że to jakiś poroniony pomysł. Poroniony nie poroniony. A że tak jeszcze zapytam: a jakiego ty używasz edytora? Przecież takie rzeczy załatwia pierwszy lepszy darmowy edytor, jak np. eclipse. Używam NetBeans'a, który tak samo jak Eclipse nie ma takiej funkcjonalności... -------------------- Warsztat: PHPStorm; Zend Server CE; Delphi 2010 Pro
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niektóre IDE mają możliwość wyświetlenia wszystkich funkcji czy metod z klasy i sortować alfabetycznie, a nawet pokazyać, czy metoda jest dziedziczona, czy nie. Ale tak na prawdę po co to robić? Od tego jest podpowiadanie składni (często też nei trzeba pisać pełnych nazw metoda, np jak masz Zend_From_Element to wystarczy że wpiszesz ZeFrEl a nawet ZFE i już znajdzie odpowiednią metodę).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Używam NetBeans'a, który tak samo jak Eclipse nie ma takiej funkcjonalności... Eclipse -> widok PHP Project OutlineJeśli nie o to ci chodziło to nie mam bladego pojęcia o co... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Chodzi o formatowanie a bardzie posortowanie źródła pliku a nie wyświetlenie funkcji przez IDE. Ale już temat nieaktulany. Napisałem sobie szybki fix knora w delphi.
-------------------- Warsztat: PHPStorm; Zend Server CE; Delphi 2010 Pro
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:28 |