![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam chcialem pokazac moj projekt nad ktorym pracuje od dluzszego czasu i mysle ze moze on wkoncu wyjsc na swiatlo dzienne.
Chodzi o zbior klas ktore pomagaja nam tworzyc formularze,tworzyc formularze do edycji i wstawiana nowych danych i do generowania prostego Panelu Administracyjnego. Projekt jest w fazie beta jako ze testuje go tylko ja i nie mam zbyt duzo czasu, jednak jak najbardziej sie staralem zeby nie bylo bledow i zeby wszystko bylo sprawne. Tutaj jest repo: http://code.google.com/p/form-builider/ Tutaj mamy przykladowe wykorzystanie projektu online: http://marcio.ekmll.com/formbuilider/index.php Sa 2 konta do testowania: Login: ebreo rola: user Login: vodka rola: admin Dla obydwoch mamy haslo: qwerty Jak juz wspomnialem wczesniej projekt do tej pory byl wykorzystywany tylko w czasie testow poki co w zycie go nie wprowadzalm bo nie mam tez gdzie, niejmniej dziala on na prostych tabelach bo na bardziej skomplikowanych nie probowalem. Bylbym wdziedzczny za wszelkie uwagi na temat kodu i jego dzialania. btw: prosze nie zwracac uwagi na wyglad, moze sie znajdzie ktos kto bylby chetny na ostylowanie projektu ;] btw2: prosze nie zwraca uwagi na blad w builider bo nie wiem jak na code.google to zmienic wiec w kodzie tez tak zostalo ![]() edit: mozna tworzyc wlasne "rozszerzenia" -widok PA -widok formularzy -widok stronnicowania -wlasne elementy html -walidatory -wlasne akcje dla PA Ten post edytował marcio 26.11.2011, 13:08:14 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem głupi, albo nie wiem co, żaden z pasów nie działa, jeśli w pa masz możliwość zmiany/usunięcia konta pomyśl nad jego zablokowaniem, bo tak zawsze się trafi jakiś miły gość który postanowi zmienić Ci te dane. :-)
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jestem głupi, albo nie wiem co, żaden z pasów nie działa, jeśli w pa masz możliwość zmiany/usunięcia konta pomyśl nad jego zablokowaniem, bo tak zawsze się trafi jakiś miły gość który postanowi zmienić Ci te dane. :-) W ogole nie zrozumialem o co chodzi...mozesz lepiej opisac problem? edit: aha zrozumialem zaraz sprawdze @shadowD pass dla obu kont to qwerty Ten post edytował marcio 26.11.2011, 15:00:34 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokasowałem wszytko i jest tylko napis "brak rekordów". Skrypt może i dobry, ale nie widzę zastosowania. Tworzenie formularza przy pomocy PHP? A co z oddzieleniem wyglądu od logiki?
![]() Ten post edytował !*! 26.11.2011, 16:14:28 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
kod zworocny poprzez admin generator mozna zawsze wsadzic do zmiennej w widoku...a w kontrolerze generowac PA.
Napisalem ze jest to do prostych projektow. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teoretycznie tak, ale wsadzanie do widoku czegoś, co samo jest widokiem jest co najmniej dziwne.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
A co w tym dziwnego wsadzasz do kontenera do ktorego ci pasuje nie widze nic w tym dziwnego.
A dwa ten admin generator ma swoje widoki formularzy/PA/stronnicowania wiec mozna jest zrobic pod wlasne potrzeby. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
Po prostu zależy to od tego czy i jak podejdziesz do MVC. Mi nie pasuje robienie czegoś w php, co powinno leżeć po stronie kodera html czyli być samym widokiem. Kwestia podejścia
![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@!*!: Widok to warstwa aplikacji odpowiedzialna m.in. za wyświetlanie wyników działania aplikacji. To czy jest to "czysty" dokument HTML czy masa kodu PHP generująca HTML czy inny PDF jest kompletnie bez znaczenia.
Ten post edytował Crozin 27.11.2011, 13:48:23 |
|
|
![]()
|
|
@!*!: Widok to warstwa aplikacji odpowiedzialna m.in. za wyświetlanie wyników aplikacji. To czy jest to "czysty" dokument HTML czy masa kodu PHP generująca HTML czy inny PDF jest kompletnie bez znaczenia. No i @Crozin ladnie ci to wytlumaczyl mozesz miec widok jako php,wikdok jako szablon...zalezy jak to robisz i jakie zadanie wysyla aplikacja. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
Nie pisałem że to złe, tylko że mam inne podejście. A tak w ogóle to hasła nie działają.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
Nie pisałem że to złe, tylko że mam inne podejście. A tak w ogóle to hasła nie działają. Czytajcie dobrze tematy haslo dla obu kont to qwerty p.s: jesli klikniecie na jakis rekord news'a i ma on jakiej przypisane komentarze do niego to wyswietli sie tez panel dla komentarzy Ten post edytował marcio 27.11.2011, 14:12:42 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
Czytajcie dobrze tematy haslo dla obu kont to qwerty Wyobraź sobie że przeczytałem dobrze, to Twój skrypt nie działa z tym hasłem. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Kod Nieprawidlowy login lub haslo Daiquiri, jak najbardziej. wpisałem vodka i qwerty i częstuje mnie takim komunikatem. Problemem okazało się utworzone ciastko, czyli błąd skryptu, po jego skasowaniu można się bez problemu zalogować. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
U mnie taki blad nie wystepuje.
Wylogowywania w panelu nie zrobilem potem zrobie link i zobacze czy dobrze kasuje sesje. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Cytat Brak rekordow Wrzuć coś bo bez danych nie ma co oceniać, a sam topic nadaje się do zamknięcia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Normalnie ubawiłem się ,dla mnie 10 min roboty-zrobić formularz i przekierowanie do innej strony i wyświetlić monit brak rekordów i żeby to jeszcze jakimś layoutem było obudowane,a tutaj czysty dokument-niestety,ale tak to wygląda na chwile obecną,że normalnie nie ma co oceniać.
Ten post edytował Niktoś 27.11.2011, 17:18:27 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Wrzuć coś bo bez danych nie ma co oceniać, a sam topic nadaje się do zamknięcia. Potem wrzuce rekordy poprostu nie usuwajcie wszystkich, niby dlaczego nadaje sie do zamkniecia? Cytat Normalnie ubawiłem się ,dla mnie 10 min roboty-zrobić formularz i przekierowanie do innej strony i wyświetlić monit brak rekordów i żeby to jeszcze jakimś layoutem było obudowane,a tutaj czysty dokument-niestety,ale tak to wygląda na chwile obecną,że normalnie nie ma co oceniać. Czy ty w ogole rozumiesz jak to dziala i co to w ogole jest ze walisz takie herezje? Przeczytaj topic,strony wiki z code.google i komentarze kodu potem odpowiadaj w temacie poki co mowisz o czyms o czym nic nie wiesz a chcesz komentowac...pogladaj dobrze zanim zaczniesz pisac bzdury, porazka. Layout mozna sobie zbudowac ale co nie chcialo ci sie sprawdzic wiec nabijasz posty na forum odpowiedzia ktora nic nie wnosi. Projekt sluzy do budowania formularzy i PA na podstawie jednego zapytania do bazy za pomoca ktorego pobieramy i ustawiamy strukture tabeli i tworzymy formularze i PA i wszystko robi sie automatycznie. Spojrz chociaz na index.php to mozesz zaczaisz o co kaman zanim napiszesz. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Widzisz ja taki efekt mogę uzyskać u siebie w 30 min w C#Net w GridView -to tabela z opcją edycji zapisu i usuwania rekordu w bazie danych z identyczną paginacją jak Ty masz.Tylko ,że ja tej kontrolki nie robiłem od podstaw.Tak więc "Szacun".
Ech,jak pisałem poprzedni post to niczego nie było oprócz monitu o braku rekordów. Jest drobny błąd wstaw w url id=-1 Cytat Podany argument do konstruktora nie jest tablica\n#0 /home/kmll/domains/ekmll.com/public_html/marcio/formbuilider/Admin_Generator.php(780): Volta_Form_Builider->__construct(NULL, true) #1 /home/kmll/domains/ekmll.com/public_html/marcio/formbuilider/Admin_Generator.php(878): Volta_Admin_Generator->set_instance('update', NULL) #2 /home/kmll/domains/ekmll.com/public_html/marcio/formbuilider/index.php(31): Volta_Admin_Generator->execute_action() #3 {main} W ogóle 0 zabezpieczeń na xss nie wiem czy na sqlinjection już nie będę tego sprawdzał-tworzysz strukture tabeli jednym zapytaniem,a ktoś ci tym zapytaniem może to wszystko wysłać w kosmos.Wartałoby pomyśleć o zabezpieczeniach. Ten post edytował Niktoś 28.11.2011, 00:29:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 07:04 |