![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
na starcie klipu loaduje w taki sposób innego swfa var nazwa:String = "plik.swf"; var url:URLRequest = new URLRequest(nazwa); var level_1:Loader = new Loader(); level_1.load(url); addChild(level_1); dalej mam przycisk, który loaduj inny swf ale nakłada mi się jeden na drugi. Jak od-loadować ten 1szy? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze opróżnić element w którym znajduję się <object>, o ile dobrze rozumiem... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie o to mi chodzi. jest jakis unload child ale nie wychodzi mi zastosowanie tego
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kod removeChild(layer_1); Pod warunkiem, że w layer_1 masz uchwyt do tego pierwszego elementu. |
|
|
![]() ![]()
|
|
tak działa tylko, że jak zrobić by np.
klikam w menu O NAS pojawia się o nas klikam w menu XXX znika O NAS pojawia się xxx klikam w menu YYY znika XXX pojawia się yyy lub w dowolnej innej kolejności stąd taki jakby na sztywno removeChild się nie sprawdza. Czy jest opcja by sprawdzić co zostało załadowane i potem to removeChild? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Dlatego aktualny element przypisuj do jakiejś zmiennej.
Kod var aktualny:Sprite; // moze byc MovieClip, nie wiem jak tam masz // na zdarzenie klikniecia w menu o nas function oNasClick(e:MouseEvent):void { if (aktualny) aktualny.parent.removeChild(aktualny); aktualny = oNasSprite;// przypisujesz element ONAS to aktualnego scena.addChild(aktualny); } Dalej to już analogicznie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 19:51 |