Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

4 Stron V  « < 2 3 4  
Reply to this topicStart new topic
> Facebook - jaka przyszłość portali społecznościowych?
!*!

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(adrianpl20 @ 26.02.2014, 11:07:01 ) *
Tylko jednak w tych wszystkich tematach, właściwie każdy post to zniechęcanie - już nie mówię że chyba część to hejty.

Ładnie całość podsumował gitbejbe na poprzedniej stronie.
A teraz postaw się na miejscu inwestora, lub kogokolwiek kogo chciałbyś tym pomysłem zainteresować.

Napisałeś coś w stylu:

Fejs jest nudny, mam super pomysł. Mam 19lat, nie pracuję, mieszkam z mamą, bawię się 4-5lat w programowanie, mógłbym zostać ministrem transportu bo gram w gta:samp, posiadam też duże doświadczenie w górnictwie, kopałem skałki w warcraft, brakuje mi doświadczenia w programowaniu, nie mam też kasy, a moje wcześniejsze pomysły nie wypaliły.

To chyba mówi samo za siebie.

edycja:

Cytat
Niższe ceny niż serwisy VOD, film za 9,99zł? To jakiś absurd, filmy są za darmo w necie, każdy sie dziwi że ludzie piracą - nazywają jeszcze to złodziejstwem/kradzieżą.

I Ty chcesz aby traktować Cie poważnie?

Ten post edytował !*! 27.02.2014, 09:53:56
Go to the top of the page
+Quote Post
adrianpl20

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Nie rozumiem co w tym niepoważnego. Najlepiej - "mam 50 lat, chce otworzyć super portal, wszystkie moje biznesy są cool cool etc eth, mam miliony dolarów ale szukam ciecia którzy wyłoży kase bo nie chce mi sie ruszać mojej, filmy zrobimy po 30zł bo to i tak taniej niż dvd w sklepie." - Hejtuj dalej

+Quote Post
!*!

-----

Cytat(adrianpl20 @ 27.02.2014, 10:20:35 ) *
Nie rozumiem co w tym niepoważnego. Najlepiej - "mam 50 lat, chce otworzyć super portal, wszystkie moje biznesy są cool cool etc eth, mam miliony dolarów ale szukam ciecia którzy wyłoży kase bo nie chce mi sie ruszać mojej, filmy zrobimy po 30zł bo to i tak taniej niż dvd w sklepie." - Hejtuj dalej

I właśnie w tym cały problem. Chcesz coś osiągnąć, nie dając zupełnie nic w zamian. Filmy za 10zł to dla Ciebie za dużo? To za ile byś je chciał, za 50gr? Rozumiem, że masz 19lat i brak źródła dochodu, ale nie przesadzajmy, że nie stać Cie na zapłacenie czegoś co kosztuje mniej niż 4pak piwa.
Pomyślałeś choć przez chwilę dlaczego ceny tego są takie a nie inne?

"Hejtuj dalej" ? Co to w ogóle znaczy? Jestem tylko racjonalnym odbiciem Twojego "mam pomysł na...".
+Quote Post
pyro

-----

Cytat(adrianpl20 @ 27.02.2014, 10:20:35 ) *
Nie rozumiem

Na tym chyba by było dobrze poprzestać. Do niektórych rzeczy trzeba po prostu dojrzeć.

Każdy tłumaczy dlaczego nie, sensownie argumentuje, a Ty się uparłeś przy swoim, że tak... BO PO PROSTU TAK!!!
+Quote Post
Metinari

-----

Do autora tematu. Zainwestuj w http://www.boonex.com/dolphin (lub podobny skrypt), przerób go pod swój pomysł i obserwuj. Jak nie będzie zainteresowania to odpuść.

Ten post edytował Metinari 27.02.2014, 16:58:21
+Quote Post

4 Stron V  « < 2 3 4
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.06.2026 - 20:01