![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie moge wrzucać plikówe na FTP do głównego katalogu (z innymi katalogami nie mam problemu). Główny kataloh "htdocs" chmod 750. Problem wystapił z dnia na dzień, wcześniej go nie było. Nie jest to problem z polskim nazewnictwem. Przesyłam screen: http://s6.ifotos.pl/img/553JPG_nsxqrss.JPG Może ktoś będzie widział jak mam sobie z tym fantem poradzić. Pozdrawiam Damian |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaki jest właściciel w/w plików ? Po za tym prawa htdocs to jedno a pliki wewnątrz to może być inna bajka
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jestem właścicielem pliku. Nie moge wysłać nawet nowo stworzonego pliku txt.
Dodatkowo stworzyłem nowego użytkownika z pełnymi dostępami i również na nim nie mogę kopiować plików do głównego katalogu. Ten post edytował damian88 29.09.2013, 12:49:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uprawnienia 553 nie pozwalają właścicielowi na zapis, może po prostu nie dałeś uprawnień dla plików wewnątrz katalogu ?
Daj po prostu na wszystkie pliki 644 (ewentualnie jak nie będzie działać pokombinuj z wyższymi uprawnieniami) i powinno śmigać |
|
|
![]()
|
|
Nic nie pomaga. Skopiuje plik z serwera z katalogu "htdocs" na dwój dysk. Zmieniam nazwe i chce go spowrotem skopiować. Pojawia się błąd 553. Gdy chce edytować plik w katalogu "htdocs" pojawia się błąd 451. W podkatalogach nie ma żadnych problemów, moge wszystko zmianiać, dodawać i usuwać.
|
|
|
![]()
|
|
a masz dostęp do konsoli z poziomu roota ?
|
|
|
![]()
|
|
z poziomu roota nie mam dostępu (przynajmniej o takim nie wiem).
Zalogowałem się w cmd i spróbowałem utworzyć katalog: ftp> cd htdocs 250 OK. Aktualny katalog to /htdocs ftp> mkdir test 550 Nie mo┐na utworzyŠ katalogu: Permission denied ftp> pwd 257 "/htdocs" to Twoja aktualna lokalizacja ftp> cd art 250 OK. Aktualny katalog to /htdocs/art ftp> mkdir test 257 "test" : Utworzono katalog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:38 |