![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem dotyczący symfony i postgresqla, otóż: Mam w configach ustawione dane:
Dane są poprawne na 100%, hasła nie ma. Przy komendzie propel-insert-sql dostaję błąd:
Jednocześnie logowanie z konsoli przebiega bez problemu:
W pg_hba.conf mam ustawione następujące dane:
Na www jest ten sam problem więc zakłądam że problem stoi po stronie samego php bądź symfony/propela. O co może chodzić? Ten post edytował Ziels 21.03.2008, 12:03:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2007 Skąd: Pabianice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprobuj ustawic jednak haslo dla uzytkownika, a w pg_hba ustal np.
jezeli ci nie zalezy, mozesz zamiast password uzyc trust sprawdz tez na jakim interfejsie chodzi www, byc moze jest tez problem na firewall-u |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpaliłem następujący skrypt w php:
Otrzymując takie błędy:
Czyli wina leży po stronie samego php. Można prosić jakiegoś moderatora o przeniesienie tematu na serwery www albo hydepark? Edit: Problem rozwiązany - skompilowałem od nowa php dla apache, i zacząłem korzystać z /usr/bin/php5-cgi connect.php pod konsolą. Działa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Ziels 21.03.2008, 12:03:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 00:27 |