![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Siedze od wczoraj nad zdawało by się prostym killkulinijkowym kodem mającym za zadanie kontrolować mplayera.
I skrypt niestety nie działa - zawiesza się zazwyczaj przy fwrite. Jedyne co udało mi się zmusić do działania to poniższy kod:
Ale chyba każdy widzi, że jest ekhem ... do kitu ![]() Ten post edytował kiler129 2.12.2010, 12:57:32 -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, piszesz że zawiesza się na fwrite - jestem ślepy ale go nie widzę.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, piszesz że zawiesza się na fwrite - jestem ślepy ale go nie widzę. Powinno być po fclose ![]() Skasowałem niechcący. Poprawione. -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak odpalasz sam plik php i przekazujesz do niego argumenty?
Najpierw czyścisz plik mplayerOut a potem starasz się go czytać, co ile mplayer zwraca coś do tego pliku? Może masz timeout? -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Odpalam go normlanie z konsolki: php test1.php get_file_name
![]() Czyszcze plik mplayerOut ponieważ na starcie mplayer wrzuca tam śmieci dotyczące m.in. niezalezienia ekranu do video czy braku LIRC (szybciej przed każdą komendą czyścić niż sprawdzać czy to pierwsza komenda czy kolejna). Mplayer zwraca po ok. 30-40ms ale z tym jest różnie - zależy od komendy, -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie fwrite wisi, bo plik do którego chcesz pisać jest zablokowany. Spróbuj użyć odpowiednio flock();
http://pl2.php.net/manual/pl/function.flock.php -------------------- Warsztat: NetBeans 7.2 Beta, PHP, MySQL, PostgreSQL, Symfony (<=1.4), Diem, Java, Sieci neuronowe
|
|
|
![]()
|
|
Faktycznie wynikło to z blokady pliku ... taka głupota, aż wstyd
![]() -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:11 |