![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnołem ten upload http://en.fascript.com/content/view/52/36/ i zainstalowałem go na serwerze ale nie działa. Błąd jest taki że jak co uploaduje pisze że plik został załadowany, a gdy biore żeby go ściągnąć ściąga się plik którego nie można otworzyć. Tutaj zainstalowałem upload http://sonymaniacy.quotaless.com/index.php Możecie coś upnąć a potem ściągnąć i zobaczycie że coś jest nie tak. W razie czego mogę przesłać pliki z serwera (oczywiście bez tych w których są hasła
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz, czy katalog, gdzie sa wysylane pliki ma uprawnienia 0777. Nic innego mi nie przychodzi na mysl.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ma 777 (to folder o nazwie "upload") Może ktoś też przetłumaczyć instrukcje?? Bo może coś źle zrobiłem.
CODE -------------------------------------------------------------- Requirments:: PHP / 1 MySql Linux Hosting -------------------------------------------------------------- Easy Install :: 1 - go to cpanel and make one Mysql Database 2 - make one username and password for database 3 - unzip Package 4 - open config.php in class Folder by notepad and write Database name and username and password and site Details * upload Folder - > "/home/YOUR CPANEL USERNAME/public_html/upload" 5 - Save config.php 6 - open pconfig.php in admin folder by notepad and write Admin username and password 7 - Save PConfig.php 8 - upload all files to host by ftp 9 - point your browser at www.yoursite.com/install.php 10 - after install was complete you must remove install.php file 11 - login to your adminpanel at www.yoursite.com/admin 12 - Chage File and folder permission for "upload" folder 13 - Enjoy -------------------------------------------------------------- Change language:: for change language you can open lan.php file in class folder and transfer data and customize message string -------------------------------------------------------------- How to Use:: You can Login to Adminpanel at www.yoursite.com/admin and make Upload file and Post ADS it's easy and fast script for make big sharing archive you can manage files and ads at adminpanel , Share Your URL for visitors can upload and share files -------------------------------------------------------------- Copyright :: You can find next version of this script at http://en.fascript.com if you have question about this script you can send email at admin[at]fascript[dot]com thanks 4 useing this script DO NOT REMOVE THE COPYRIGHT UNLESS YOU HAVE PERMISSION FROM Arash Hosseinian www.fascript.com I co oznacza to: CODE // You Can Find this patch in "WWW directory" in CPANEL
$uld = "/home/CHANGEME YOUR CPANEL USERNAME/public_html/upload"; // Your path for upload Folder |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A jaką nazwe użytkownika wpisać?
|
|
|
![]()
|
|
Moze sonymaniacy. Chociaz tam nie maja cPanelu, Direct Admina, ani nic podobnego (nic nie znalazlem), to nie wiem jak tam wyglada struktura katalogow dla uzytkownikow...
|
|
|
![]()
|
|
Wpisałem sonymaniacy i nic :/ Zaóważyłem że jak coś uploaduje to się w ogóle nie pojawia w folderze upload więc to napewno wina ścieżki ale jak ją poprawnie ustawić. A ściągałeś w ogóle ten skrypt??
Ten post edytował Darkhijacker 14.10.2007, 20:50:16 |
|
|
![]()
|
|
Jak masz zla sciezke ustawiona, to sie nie dziwie ze nie sciaga...
Stworz plik urltest.php, umiesc w nim ponizszą tresc, wyslij na serwer (do katalogu z tamtym skryptem), uruchom przez przegladarke i skopiuj tutaj to, co sie pokazalo.
|
|
|
![]()
|
|
Już wszystko działą, dzięki. Mam jeszcze takie pytanie, czy mógł byś zmodyfikowac tak ten skrypt żeby przy uploadowaniu zmieniał rozszerzenie na jpg a przy pobieraniu zmieniał na wcześniejsze rozszerzenie?? A jeśli tak by się nie dało, to czy można zrobić tak żeby zawsze przy ściąganiu zmieniał rozszerzenie na jar
![]() |
|
|
![]()
|
|
Sory, ale nie mam czasu...
|
|
|
![]()
|
|
A jest to możliwe i jeśli tak to mógł byś to na jutro zrobić??
|
|
|
![]()
|
|
Czlowieku, chcesz zebym zrobil cos za darmo, za co normalnie sie placi... Daj mi spokoj, a nie wysylasz jeszcze bezsensowne PM...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:04 |