![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 7 Dołączył: 6.01.2010 Skąd: Opole Lubelskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jaki polecacie edytor do PHP/HTML/CSS pod dystrybucje Linuxa? Zależy mi na poprawnym kolorowaniu składni, numerowaniu wierszy oraz na pokazywaniu klamer. Obecnie używam Bluefish, ale dobija mnie w nim kolorowanie składni.. ![]() Mam nadzieję, że nie powtarzam którys raz tematu. Widziałem tylko wątki dotyczące Win ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 24 Dołączył: 18.01.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gedit pod gnome, kate pod kde
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 31 Dołączył: 23.02.2009 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli interesuje Cię całe IDE to polecam Netbeans.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 12 Dołączył: 5.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
także polecam netbeans pracuje w tym zarówno pod windowsem jak i linuxem, bardzo przyjemne IDE
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ma być coś lekkiego to polecam gPHPEdit - poszukaj też tutaj na forum(jest specjalny temat na temat(
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja polecam zajżeć 2 linijki wyżej na liście tematów i zamknąć temat.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 7 Dołączył: 6.01.2010 Skąd: Opole Lubelskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja polecam zajżeć 2 linijki wyżej na liście tematów i zamknąć temat. Powyższy temat bardziej odnosi się do Windowsa niż Linuksa ![]() Na wolnym czasie sprawdzę netbeans -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:25 |