![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam baze od klienta gdzie leży coś podobnego do:
{"Tresc 1 lala", "Tresc 2 lalala"} Nie wiecie czym to jest kodowane? Czy może ręcznie to wypada dekodować? Tj explode i tyle? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wygląda jak JSON (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wygląda jak JSON (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A niby co Cię skłoniło do podpowiedzi, że jest to json ? Co to ma wspólnego z jsonem ? A takie coś możesz sobie otworzyć w Excelu o ile to cała baza (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował cudny 14.02.2013, 13:04:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wczasowałem się dlatego teraz odpisuje. Właśnie z excela to zczytuje po konwersji go na .xml I w kolumnie takie coś mam. Normalnie explodem to rozbijam, myślałem że jest jakaś wbudowana metoda.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Chłopaki... Cudny ma rację. To nie jest JSON... Jeśli któryś nie wierzy, niech przepuści sobie to coś przez JSLinta a sam zobaczy, że pluje się on do takiego zapis jako nieprawidłowego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak racja, ale w sumie jeśli podmieni nawiasy klamrowe na kwadratowe to może sobie go pod json sformatować (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
To co dał bim2 to zapewne tylko przykład i w oryginale są one o wiele bardziej rozbudowane, a tym samym prosta "podmianka nawiasów" nie wchodzi w grę.
Zwróć też uwagę na liczbę postów oraz ilość punktów pomógł. Nie sądzę by osoba z takimi liczbami tam nie rozpoznała JSONa na pierwszy rzut oka. Co do pomysłu z nawiasami można tylko gdybać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś umieścić jakiś większy przykład kodu? Być może jest to jakiś wariant CSV* z pojedynczym rekordem objętym klamrami?
* o ile dobrze pamiętam nie istnieje żadna ustandaryzowana wersja formatu CSV. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:13 |