![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 4 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod:
i na dole wyświetla się bez tła: ![]() Problem występuje tylko jeśli zawartość div'a kończy się na </form>. Znalazłem obejście dodając   za </form>, ale to znów daje nową linię. Co jest nie tak? Ten post edytował daris 17.01.2008, 14:35:51 -------------------- FluxBB - lekki i szybki skrypt forum | Polskie wsparcie FluxBB
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj pobawić się float, jeśli to nic nie da to overflov. Najlepiej w FF zainstaluj np. Firebug - ładnie pokaże ci granice tego div-a i będziesz mógł poeksperymentować ze stylami.
-------------------- Warsztat: Ubuntu 12.10, PHPStorm
http://vertoo.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 4 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z Firebuga dowiedziałem się tylko tyle że form wyłazi za content. Próbowałem contentowi dać height: 100% ale wtedy każdy panel ma długość ok. 1400px
![]() edit: rozszerzenie content'a też nic nie daje edit2: pomogło dodanie: Kod .content { overflow: auto; } chociaż pod Firefoksem nadal jest odstęp (nowa linia?) pod form'em (w operze jest dobrze) Ten post edytował daris 17.01.2008, 14:52:29 -------------------- FluxBB - lekki i szybki skrypt forum | Polskie wsparcie FluxBB
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz mozliwośc podania linka to go podaj, będzie łatwiej coś powiedzieć.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Podaj kod CSS. Może tam masz coś namieszane. Zanim to jednak zrobisz ustaw margin i padding na 0 dla znacznika form.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Zanim to jednak zrobisz ustaw margin i padding na 0 dla znacznika form. Problem po raz drugi rozwiązany ![]() Kod form {margin: 0px;} Teraz działa i pod Firefoksem i pod Operą (a pod IE to nie wiem czy się czasem cała strona nie rozleci bo ani razu nie testowałem ;P (a na windowsa nie za bardzo chce mi sie przechodzić ![]() ![]() -------------------- FluxBB - lekki i szybki skrypt forum | Polskie wsparcie FluxBB
|
|
|
![]()
|
|
O ile dobrze pamiętam to form nie ma nadanych standardowo żadnych styli, jedynie fieldset ma border, więc musiałeś gdzieś nadać sam ten margin.
|
|
![]()
|
|
Pewnie sobie odziedziczył po np:
.panel {margin-bottom: 10px;} -------------------- FluxBB - lekki i szybki skrypt forum | Polskie wsparcie FluxBB
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Cytat O ile dobrze pamiętam.... Źle pamiętasz. Znaczniki z domyślnymi marginesami i/lub dopełnieniami: form, ul, li, p, h(1,2,....). edit Marginesy i dopełnienia nie są dziedziczone. W IE występuje błąd na dublowaniu dopełnienia, ale to już inna bajka ![]() Ten post edytował batman 17.01.2008, 15:53:31 -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Źle pamiętasz. Znaczniki z domyślnymi marginesami i/lub dopełnieniami: form, ul, li, p, h(1,2,....). Mogę, źle pamiętać bo używam resetowania styli na początku i to wkleja mi się automatycznie przy tworzeniu nowego pliku. Ale pisząc tamtego posta zerknąłem jeszcze do wydrukowanej dokumentacji i nic tam nie było o predefiniowanych stylach dla form. Dla innych które wymieniłeś (nie wszystkie, np blockquote) są odpowiednie wpisy. -------------------- Warsztat: Ubuntu 12.10, PHPStorm
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:23 |