![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
dokładnie. Po za tym - nie na tym polega programowanie. Zbędna klikanina:P A co do C(++/#/etc) to tutaj inna sprawa. Za dużo zmian, liczb, warstw itp:P w css/html jest co innego
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 |
Sporo się tego narzędzia natestowałem i musze przyznać, iż się do niego przekonałem. Na początku podchodziłem sceptycznie, nawet wrogo (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) jednak możliwości są ogromne.
Plusy: - bardzo szybkie i wygodne tworzenie stron - niewielka ilość kodu tworzonego ręcznie Minusy: - śmietnikowy kod (trudny w utrzymaniu bez aplikacji) - narzędzie bądź co bądź wymaga mocnego sprzętu. - brak możliwości użycia innego frameworka (ale to chyba jest oczywiste (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) Czy takie narzędzie jest potrzebne? Sądzę, że tak, jednak na obecnym etapie rozwoju nie sądzę, by się przyjęło w szerszym gronie. Martwię się, że zaczną wyrastać jak grzyby po deszczu "programiści php", którzy będą psuć rynek. Ale czas pokaże. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam wszystkich.
Większość czasu spędziłem przy Delphi dla Win32, a z PHP dopiero raczkuje. Przeglądam waszą dyskusję w tym temacie i chciałbym podzielić się z wami pewnymi informacjami oraz spostrzeżeniami. Wczoraj byłem na konferencji Code Gear w Poznaniu. Usłyszałem tam, że D4PHP używa ogólnie dostępnych szablonów "Smarty" oraz bibliotek objektowych dla php (jak komponenty TNT, niestety od marca nie darmowe). Wszystkie includy generowane przez delfina przy rozpoczęciu nowego projektu prowadzą do bibliotek, których zadaniem jest "spakowanie" innych bibliotek w otoczkę vcl. Czyli znając Delphi będzie istniała jakaś możliwość ograniczania ilości bibliotek w zależności od ustawień projektu. Jeśli projekt D4PHP nie zostanie zawieszony to kolejne wersje będą coraz to lepsze. Należy pamiętać, iż PHP to nie język objektowy. Objektowość jest w nim rozwijana od niedawna i jeszcze nie jest dopracowana. Muszę przetestować D4PHP dokładnie. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jakoś nie widzę żeby rzuciły się na to tłumy. Co trochę mnie dziwi, bo myślałem że będzie to wydarzenie, które zmieni bieg historii php (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Spotkałem się już z opiniami, że ten projekt ma zostać porzucony. Prawda to?
Jednak wygląda na to że to niewypał... Szkoda. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Obecnie jest w promocji Delphi for PHP 2.0
Czy ktoś ma jakies doświadczenia z tym programem ? Czy wart jest 150 eur ? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
~haxgres pewnie jest tyle wart co wersja 1.0
Czyli nic nie jest wart. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.08.2026 - 12:02 |