![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć- szukam funkcji lub fragmentu kodu w php, który dekodowałby algorytm DER- jest to algorytm w którym kodowane są certyfikaty (podpis cyfrowy), znaczniki czasu (time stamp). Potrzebowałbym rozkodować taki plik zakodowany w DER do pliku txt. Proszę o jaką kolwiek pomoc, ponieważ nic nie mogę znaleść na ten temat.
Ten post edytował arnimo 4.05.2006, 19:41:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem bardzo masywne wyszukiwanie i nic nie znalazłem, więc zakładam, że takowa jak na razie nie istetnieje (conajmniej w zakresie OS). Natomiast istnieją biblioteki jak np. libasn1, pwlib czy jakaś tam na windowsa. Możesz więc spróbować napisać coś w C, jeżeli potraficz. Możesz też spróbować podłączyć się przez jakiś interfejs do biblioteki w windowsie (wiem o czymś takich jak COM, nie wiem jednak czy będzie to tutaj miało zastosowanie).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za szybką odpowiedz!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:15 |