![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
otóż posiadam laptopa z windowsem 7 na jednej partycji i ubuntu na drugiej teraz pojawia się pytanie: jak odinstalować linuxa? przeczytałem w internecie, że wystarczy sformatować partycję z linuxem, a następnie odpalić windowsa z dyskietki teraz pojawia się moje pytanie: nie dostałem żadnej dyskietki / płytki / czegokolwiek z windowsem razem z laptopem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) co należy zrobić w takiej sytuacji? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) z góry dziękuję za odpowiedzi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz nr seryjny na lapku do windowsa, jesli chcesz sformatowac, ściagnij jakąś kopie windy z netu nagraj na płytę i w czasie instalacji wpisz klucz który znajduję się na spodzie laptopa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam zainstalować windowsa jeszcze raz? no way! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie.
Wywalasz linuksa, odpalasz W7 z płytki, konsola odzyskiwania i naprawiasz bootmanagera. To wszystko. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Format partycji z linuxem, a potem to co tu jest opisane czytaj
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie wstępne. Możesz się w ogóle zalogować do Windowsa?
|
|
|
![]()
|
|
nie, przy starcie wywalało błąd gruba
przywaliłem z największego działa tzn. przeinstalowałem cały system, przynajmniej śmieci nie mam (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstaluj PartitinMagic lub jakiegoś inngo partition menagera ,który widzi partycję linuxową z pod windowsa i za pomocą takiego narzędzia możesz w prosty sposób usunąć,partycję linuxa lub ją sformatować do ntsf usuwając linuxa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up
A przeczytałeś jego post? Rozwiązał problem. |
|
|
![]()
|
|
problem był tego typu, że po usunięciu partycji zostało mi 280gb wolnego miejsca, z którym nie mogłem nic zrobić - system nie chciał mi go przydzielić (przy usuwaniu był alert że system ma za mało miejsca żeby dokonać usunięcia)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A wystarczyło naprawić samego bootloadera... ^^.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 19 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@erix, oj tam, oj tam (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Jak ktoś wcześniej wspomniał, do utworzenia nowej partycji z wolnego obszaru lub przydzielenia go do partycji istniejącej, wystarczyło użyć Partition Magic lub coś w podobie. Ew. Live jakiejś dystrybucji z gpartem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 18:55 |