![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Tworząc sobie bazę danych użyłem narządzia phpMyAdmin dołączonego do programu KrasnalServ. Czy istnieje jakaś komenda dzięki, której mógłbym operować na datach? Bo jak wpisuję w phpMyAdmin zapytanie SQL:
To mi wyświetla błąd. Nie mogę nawet wywołać prostej funkcji typu:
Bo mi mówi że nie ma takiej tabeli (jakbym nie wiedział :? ). Bardzo proszę o pomoc w tej kwestii, bo nie wiem co mam teraz zrobić. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam, narka. Simon Ten post edytował simon111 7.05.2007, 20:23:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Bo mi mówi że nie ma takiej tabeli (jakbym nie wiedział :? ). nie rozumiem, to wiesz że nie ma takiej tabeli? i próbujesz wyciągnąć z niej dane?! Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie rozumiem, to wiesz że nie ma takiej tabeli? i próbujesz wyciągnąć z niej dane?! Sysdate to pseudokolumna przechowująca bieżącą datę systemową znajdującą się w domyślnej tabeli "dual". Przynajmniej tak jest w notacjach Oracle. Ale jak widzę phpMyAdmin (z krasnalServ) jakoś sobie z tym nie radzi. A nie chce mi się wierzyć, żeby nie można było operować na datach. Więc może instnieje jakieś inne zapytanie? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Operować na datach można, zajrzyj na dev.mysql.com. Between dobrze się sprawdza
![]() Oracle i MySQL różnią się składnią. Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No i wyjaśniło się. Operować na datach w wersji 3.xx MySQL można tylko trzeba używać polecenia "to_days".
Pozdrawiam, narka. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:57 |