![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: Babimost City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() :arrow: Wszytsko chodzi dobrze, net jest ale np. tworze gre w quake 3 i ziomek z sieci nie widzi mojej gry, odpalam server ftp (ktory na SDI dzialal) ziomek z mojej sieci nie moze sie podlaczyc. I tak ze wsyztskim sieciowym ;/ Wiem ze trzeba cos wk onfie routera ustawic ale nie wiem co ;/ HELP ME ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Musisz zrobic sobie port forwardowania!
-------------------- Gadu-gadu: 384665
Tlen: szelcio@tlen.pl Site: www.szelcio.prv.pl Mail: szelcio@poczta.fm |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisząc "z sieci" masz na myśli z zewnątrz (internetu) czy też z sieci lokalnej?
Bo jeśli z sieci lokalnej, to raczej nie jest wina routera. Jeśli natomiast z internetu, to musisz ustawić w Advanced->Virutal Server nr portu oraz IP Twojego komputera. -------------------- Jak stworzyć szybko działającą aplikację wolną od błędów?
Tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie... :D Oprogramowanie jest jak katedra - budujesz, budujesz, budujesz, a potem... modlisz się! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: Babimost City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym poscie chodzi mi o siec lokalna. Ale wydaje mi sie ze jednak jest to wina routera po na starym SDI i routerzr Asmax IAS - 660 all ladnie dzialalo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystasz z DHCP?
-------------------- Jak stworzyć szybko działającą aplikację wolną od błędów?
Tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie... :D Oprogramowanie jest jak katedra - budujesz, budujesz, budujesz, a potem... modlisz się! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DHCP, nie DHCP - obstawiam wlaczony firewall na routerze.
Domyslnie maszyny w LANie powinny sie widziec bez zadnych ograniczen. -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przecierz jezeli wchodzisz przez lan to zadne pakiety nie przechodza przez router !!
Jezeli to jest np. counter - strike to podaj ip twojego komputera a nie routera.. ale i tak powinno lazic... takze niewiem ... ale wydaje mi sie ze to cos u ciebie! -------------------- Gadu-gadu: 384665
Tlen: szelcio@tlen.pl Site: www.szelcio.prv.pl Mail: szelcio@poczta.fm |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:19 |