![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Walczę z tym już któryś raz, ale mam już dość rozwiązań połowicznych;)
Mam coś takiego:
I style do tego: Kod #center_of_page { width: 600px; background-color: #FFAAFF; } #left { float: left; width: 200px; text-align: left; } #center { float: left; width: 300px; text-align: left; background-color: #FDFDFD; } #right { float: right; width: 100px; text-align: left; } Proszę używać bbcode. poprawiam revyag I zawsze własnie jak mam coś takiego, czyli jakiś div i kilka divów w środku niego z parametrem float, to w ie mi ten zewnętrzny div je ładnie obejmuje, a w ff div wygląda jakby się kończył tam gdzie zaczyna. Jak to zwalczyć? Jak zrobić, żeby te divy zachowywały się identycznie w obu przeglądarkach? Ten post edytował revyag 30.05.2007, 11:18:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne nie clear'ujesz kolejnego elementu.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne nie clear'ujesz kolejnego elementu. Faktycznie działa:) dzięki:) Mam jeszcze pytanie, czy da się zrobić, żeby jedna z tych kolumn miała taką wysokość jak cały div ten zewnętrzny? nic nie daje:( Nie chcę jej ani divowi zewnętrznemu nadawać stałej wysokości, gdyż zmienia się jego zawartość w zależności od podstrony. Ten post edytował magusia 30.05.2007, 11:26:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o równe wysokości kolumn, to najprostszy sposób według mnie jest taki:
Kod #center_of_page {
overflow:hidden; } #left,#center,#right { padding-bottom:2000px; margin-bottom:-2000px; } -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:33 |