![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z zapytaniem do bazy.
baza w skrócie składa się z 3 pól: data_wprowadzenia status: T/N chciałbym uzyskać takie dane: dla 21 tygodnia danego roku suma dni od data_wprowadzenia do ostatni dzień 21 tygodnia dla przykładu weźmy data_wprowadzenia = 2012-05-18
wynikiem jest 9 i ten wynik jest poprawny, natomiast wpisując week(data_wprowadzenia)<=20 tez podaje mi 9 a powinien 2 przy 20 tygoniu powinien sie raport cofnąć o 1 tydzien i tu nie bardzo wiem jak to zrobić Ma ktoś jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 3 Dołączył: 19.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strasznie zagmatwałeś problem, ale spróbuje pomóc.
Aby obliczyć liczbę dni od wprowadzenia do końca bieżącego tygodnia (na podstawie aktualnej daty) możesz wykorzystać zapytanie:
Liczba dni zostanie obliczona dla wszystkich wierszy w tabeli. Aby obliczyć liczbę dni od wprowadzenia do końca zadanego tygodnia (w przykładzie tydzień 22) spróbuj:
Tutaj także liczba dni zostanie obliczona dla każdego wiersza. Mam nadzieję, że te dwa zapytania pozwolą Ci rozwiązać Twój problem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Ten post edytował Firebright 28.05.2012, 19:37:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:06 |