![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wiem ze idzie pobrac informacje z danego programu np ping shell_exec();
wtedy uruchomi go w trybie niedocznymi i pobierze informacje! ktore poznie idzie wyswietlic! Ale istnieje mozliwosc uruchomienia programu ktory otworzy sie w linuxie/ czy (w windowsie) np edytor nedit czy okienko xterm? zeby bylo widac i istanialo w procesach? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie idzie sprawdzić samemu?!
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdaje się że da się tylko uruchomić aplikacje "DOS"-owe ... itp .. które zwracają jakiś wynik w postaci czystego textu ... i same się zamykają ... odpalenie programu który pozostał by w procesach do czasu aż ktoś siądzie na serva i go wyłączy jest chyba nie możliwe ... i było by troche dziwne ... jak bym odpalał sobie na płatnym serwie jakieś programy a admini musieli by zamykać po mnie okienka ... pewnie po ExecutionTimi'e proces zostaje nawet gdy do końca się nie wykonał zamknięty.
-------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm! to jest logiczne ale ciekawe czemu w linuxie program konfiguracyjny ktory dziala przez www chodzi mi o swat wlacza aplikacje samby ktora zostaje w procesach i jest uruchomiona nawet idzie ja wylaczyc i restartnac z poziomu www! moze inne jezyki cgi perl to potrafia z poziomu www uruchomic program
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Zdaje się że da się tylko uruchomić aplikacje "DOS"-owe A jednak nie tylko ![]()
Cytat pewnie po ExecutionTimi'e proces zostaje nawet gdy do końca się nie wykonał zamknięty. Nie zostaje zamkniety, nawet time limit nie chwyta ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
szkoda tylko ze pod linuxem nie idzie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod COM functions are only available for the Windows version of php. Ale mozna przeciez tez wykorzystac exec, system, popen etc. Madorecom: Zobacz komentarze tych funkcji tam jest troche linuxowych zastosowan ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:01 |