![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 2 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taką sytuację, że od pewnego czasu zaczęła mi zamulać strasznie multimedia. Mam router di-524 delinka i obok niego stoi nieduża satelitka creativa. Czy to może wpływać na jakość wysyłanego sygnału, ponieważ zwolnienie multimedii mniej więcej zbiegło się z przestawieniem routera w to miejsce ? dzieki za odp. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Uważam, że tak, poniewaz głośniki wytwarzaja pole magnetyczne. Spróbuj przestawic router spowrotem na inne miejsce i jeżeli zauważysz znaczną różnicę to tam zostaw.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 2 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak myślisz czy monitor lcd będzie też zakłócał jak ustawie router z tyłu? Szukam jakiegoś miejsca na biurku, ponieważ ilość kabla jest niezbyt duża.
pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Sprawdź. Nie jestem w stanie ci powiedzieć. Ja miałem z 30 cm od monitora z boku i nie było zadnych problemów.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście, z tym, że zależy to ściśle od rodzaju muzyki, który słuchasz
![]() ![]() A tak na poważnie, to nie. Koło mojego routera stoją 2 głośniki, do tego baza telefonu bezprzewodowego, monitor, drukarka. Działa jak działał zawsze, czyli dobrze. Jaką siłę sygnału pokazuje komputer? Sprawdź czy ping do routera (192.168.0.1 lub 192.168.1.1) jest stabilny. -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
częstą przyczyną nagłego zmulenia wi-fi jest odpalenie przez kogoś innego w pobliżu innego wi-fi na tym samym kanale. wtedy oba sygnały interferują ze sobą, i transfer siada, opóźnienie wzrasta, a czasami bez powodu zrywa połączenie. popróbuj przełączyć się na inny kanał, jest ich raptem kilkanaście do sprawdzenia...
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 8 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
router di-524 delinka i obok niego stoi nieduża satelitka creativa. Czy to może wpływać na jakość wysyłanego sygnału Nie szybciej będzie przestawić satelite niz pisać post + czekac na odpowiedz ? W ten sposob odpowiesz sobie sam i sprawdzisz to w kilkanascie minut. Ze swojej strony dodam ze warto sprawdzic czy przechodza pakiety (czy sie gubia) polecenie wykonaj jak podepniesz sie poprzez kabel jak i WiFi. Stary -> Uruchom -> wpisz CMS i nacisnij klawisz ENTER -> w konsoli wpisz: Kod ping [adres router np. 192.168.1.1] -t -l 1440 Oczywiscie polecenie nie moze zawierac nawiasów kwadratowych. Jezeli wszystkie pakiety przejda przez 40 s. to znaczy ze sygnal jest ok. Ten post edytował suchy1 11.12.2008, 09:30:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 11.05.2025 - 08:35 |