![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na razie nie pisałem stron w języku XHTML i dlatego pytam się czy język ten współpracuje z php. Bo z tego co ja się dowiedziałem ,że jednak nie. Czy ma ktoś z tym wieksze doświadczenie i może coś więcej na ten temat powiedzieć?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście że współpracuje, php może współpracować z każdym językiem client-side, a XHTML to nowy HTML (tak to można najprościej ująć);
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm... współpracuje, to ciekwe... Według mnie te dwa języki służą zupęłnie do czego innego i przy mądrym zaplanowaniu są zupełnie niezależne
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No, racja, współpracuje to nie najlepsze słowo
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chociaż, gdyby powiedzieć, że php generuje xhtml za pomocą np. DOMXML, to można by było mówić o współpracy, ale jeżeli używasz echo/print/coś_z_tej_bajki do wyświetlania na bieżąco to nie można mówic o współpracy!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy poprawna składnia we wstawianiu skryptów w XTML to:
Kod <?php
// treść skryptu ?> Czy jednak stosować sekcje CDATA ? |
|
|
![]()
|
|
to miał być żart, prawda? Bo jeśli nie to się załamie. Przecież XHTML nie ma być XHTML'em jeszcze zanim go wyślesz, tylko właśnie jak go już wyślesz. php generuje XHTML. W php liczy sie wynik a nie źródła. To tak jakbyć mi poweidział, że skompilowane CGI w C musi być wzięte w CDATA, albo jakieś specjalne znaczniki. Czy ty wogóle wiesz co to php, tego sie nie widzi w przeglądarce!
|
|
|
![]()
|
|
Zgadłeś. To był żart:).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Uważam, ze ten wątek nalezy skasować, lub conajmniej przenieść do Hydeparku, co niniejszym czynię (przenoszę).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Skoro już jesteśmy w hydeparku to mam pytanie. Było na tym forum pytanie o edytor php typu WYSIWYG ?
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
w sumie nie wiem, czemu miałby to być takie śmieszne. Co prawda kod takich aplikacji jest 'ciekawy' prędkość - 'specyficzna' ale możliwości - nie powiem - całkiem spore.
Przykład? http://www.codecharge.com/ -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:08 |